Ви тут:
Суспільство Україна 

Військовослужбовець-перевертень: на Донбасі СБУ затримала контрактника ЗСУ, який раніше воював на боці “ДНР”

Військовослужбовець-перевертень: на Донбасі СБУ затримала контрактника ЗСУ, який раніше воював на боці “ДНР”

На Донеччині Служба безпеки України затримала військовослужбовця-контрактника одного з підрозділів ЗСУ. Силовики з’ясували, що чоловік раніше воював на стороні бойовиків “ДНР”.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, затриманий чоловік здобув бойовий досвід на війні в Афганістані. Під впливом проросійської пропаганди приєднався як артилерист у липні 2014 року до незаконного збройного формування “ДНР”. Так, бойовик брав участь у боях поблизу населених пунктів Сніжне, Дмитрівка та Іловайськ. Отримав поранення, але після лікування знову повернувся до ворожого угрупування.

Бойовик пройшов навчання під керівництвом російських військових представників на прізвиська “Терек” та “Урал”. Воював під Дебальцевим.

Навесні 2015 року терорист нібито розчарувався в ідеях «новороссии» та скориставшись посвідченням учасника так званого «ополчення ДНР» за підписом терориста Стрєлкова, виїхав до Росії, де проживає його сестра.

Проте, через рік,  бойовик вирішив повернутися в Україну та вступити до лав ЗСУ через скрутне фінансове становище. Його направили до одного з підрозділів, що бере участь у проведенні антитерористичної операції, та затримано співробітниками Служби безпеки України. 

Перейти до вмісту