Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкривається програма підтримки громадських проектів “Лідери місцевих змін”

У Полтаві відкривається програма підтримки громадських проектів “Лідери місцевих змін”

У суботу, 13-го травня, о 10:00 у приміщенні Торговельного центру «Олімп», на другому поверсі, у Grass Coworking, за адресою вул. Чорновола, 12, відбудеться відкриття першої в Полтаві програми підтримки громадських проектів та ініціатив «Лідери місцевих змін».

До участі в програмі було відібрано 32 учасники. Це представники влади, громади та бізнесу, які об’єднають свої зусилля задля вирішення суспільних проблем міста та області.

Упродовж навчання учасники реалізують свою суспільно важливу ідею чи проект. Тематика найрізноманітніша:

– підвищення екологічної свідомості містян;

– впровадження бюджету участі;

– здійснення моніторингу та контроль за станом дитячих майданчиків;

– трансформація, у межах повноважень місцевої влади, освітніх шкільних програм;

– підвищення рівня громадянської освіти студентської молоді;

– здійснення моніторингу використання коштів благодійними фондами;

– розробка та впровадження навчальних програм для призовників.

«Полтава – центр України – є для нас ключовим містом, де ми реалізовуватимемо програму «Лідери місцевих змін». Тут велика кількість зацікавлених активних людей, які готові власноруч брати майбутнє міста у свої руки і змінювати його. Учасники впродовж двох навальних модулів отримають знання та навички про те як ефективно взаємодіяти з місцевою владою, ЗМІ, навчаться управляти змінами, залучати кошти для реалізації проекту, а також моніторити місцеві бюджети і цільові програми. По завершенню навчання Полтава матиме загартованих активних містян і реалізовані ініціативи»,- зазначила Вікторія Мришук, керівниця програми Школа державного управління.

Також першого модульного дня учасники ознайомляться з особливостями та можливостями програми. Крім того, дізнаються усе про навички ефективної комунікації, особливості роботи в команді, розрізнятимуть приватні та суспільні проблеми. Усе це в подальшому вони використовуватимуть для реалізації власних проектів.

У відкритті програми підтримки громадських проектів та ініціатив «Лідери місцевих змін» візьмуть участь:

– Вікторія Мришук, керівниця програми Школа державного управління;

– Альона Кудько, менеджерка програми «Лідери місцевих змін».

Громадська організація «Навчальний центр «Громадська ініціатива» – це платформа для спільного навчання представників влади, громади та бізнесу задля вирішення суспільних проблем місцевого та національного рівня.

Програма «Лідери місцевих змін. Проекти: від проблеми до рішення» – це спільний проект ГО «Інститут суспільно-економічних досліджень» та проекту «Школа державного управління» ГО «Навчальний центр «Громадська ініціатива», який реалізується за підтримки Інституту Лідерства та Управління Українського Католицького Університету та Фундації Чарльза Стюарта Мотта.

Перейти до вмісту