Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві стартувала програма підтримки громадських проектів та ініціатив «Лідери місцевих змін»

У Полтаві стартувала програма підтримки громадських проектів та ініціатив «Лідери місцевих змін» 

Сьогодні у Полтаві стартував перший модуль програми підтримки громадських проектів та ініціатив «Лідери місцевих змін». Тридцять два найактивніші полтавські активісти, представники місцевої влади та бізнесу почали працювати над втіленням суспільно корисних проектів та ідей, які в результаті змінять місто на краще.

«Програма «Лідери місцевих змін» – це унікальний проект, який поєднує в собі не лише теоретичну базу знань, але й можливість їх одразу застосувати на практиці, втілюючи власний проект. Ми акцентуємо увагу на ознайомленні учасників з інструментами ефективної командної роботи, проектного менеджменту, виходу з криз та ділимось секретами успішного просування ініціативи серед громади через ЗМІ», – звернулась зі вступним словом керівниця проекту Школа державного управління Вікторії Мришук.

Перший модуль передбачає навчання та практичні активності протягом двох днів. Спершу учасники ознайомилися з особливостями та можливостями програми від керівниці проекту Школа державного управління Вікторії Мришук та тренера програми Марини Хредченко.

Наступні години слухачі відточували майстерність ефективної комунікації, вивчали формати діалогу в громаді, вчилися працювати в команді, дізналися про вплив особистих ролей на результати роботи, а також усі тонкощі нового законодавства про місцеве самоврядування та цікаві факти просування ідей молодими депутати на місцевому рівні будучи в опозиції. І на останок, лектори програми поділилися практичними кейсами адвокації суспільно важливих ініціатив на місцевому рівні.

«Перший модуль програми «Лідери місцевих змін» видався дуже насиченим та продуктивним. Учасники проробили велику роботу: починаючи від засвоєння нового матеріалу і закінчуючи практичними завданнями. Вони отримали домашні завдання, які мають зробити до наступного модуля. У кінці третього – Полтава отримає нові проекти та ініціативи», – підсумувала менеджерка програми «Лідери місцевих змін» Альона Кудько.

Наразі учасники програми вже визначилися з векторами роботи, специфікою проектів та їхньою тематикою. Вона є такою:

– підвищення екологічної свідомості містян;

– впровадження бюджету участі;

– здійснення моніторингу та контроль за станом дитячих майданчиків;

– трансформація, у межах повноважень місцевої влади, освітніх шкільних програм;

– підвищення рівня громадянської освіти студентської молоді;

– здійснення моніторингу використання коштів благодійними фондами;

– розробка та впровадження навчальних програм для призовників.

Програма «Лідери місцевих змін» об’єднує людей, знаходить унікальні ідеї і допомагає активним громадянам реалізувати себе через суспільно корисну активність. Уже за місяць полтавчани побачать реальні зміни зроблені сусідами, друзями, містянами.

Довідка:

Громадська організація «Навчальний центр «Громадська ініціатива» – це платформа для спільного навчання представників влади, громади та бізнесу задля вирішення суспільних проблем місцевого та національного рівня.

Програма «Лідери місцевих змін. Проекти: від проблеми до рішення» – це спільний проект ГО «Інститут суспільно-економічних досліджень» та проекту «Школа державного управління» ГО «Навчальний центр «Громадська ініціатива», який реалізується за підтримки Інституту Лідерства та Управління Українського Католицького Університету та Фундації Чарльза Стюарта Мотта.

Перейти до вмісту