Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели акцію “Відповідальність починається з мене” (ФОТО)

У Полтаві провели акцію “Відповідальність починається з мене” (ФОТО)

Для мотивування молоді до активної громадянської та життєвої позиції, незалежно від обставин та усталених шаблонів поведінки, які панують у суспільстві, у ГУ НП Полтавської області відбувся круглий стіл “Відповідальність починається з мене”. Темою для обговорення була пропаганда здорового способу життя серед дітей та юнацтва.

 

Участь в обговоренні взяли начальник відділу комунікації ГУ НП Полтавської області Юрій Сулаєв, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ НП начальник відділу дільничих офіцерів поліції Жанна Ахіджанян, начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП Полтавської області Ірина Карюк, працівники управління у справах сім`ї, молоді та спорту Полтавської ОДА, координатори Акції у Полтавській областівід громадськості, члени ГО “Команда молоді” Світлана Лобанова, представники зразкового художнього колективу гуртка “Юний журналіст” ОЦЕВУМу.

Як повідомили під час засідання, у Полтавській області за минулий рік обстежили 266 торговельних закладів, які реалізують алкогольні та тютюнові вироби.

“Минулоріч у 46 торговельних закладах, на Полтавщині виявили порушення продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім. Відносно нелегальної торгівлі було складено 77 адмінпротоколів. 5 неповнолітніх були затримані. Двом закладам було анульовано ліцензії на право здійснення торгівлі. Подібні рейди та перевірки дають можливість посилити контроль над реалізаторами тютюнових виробів та алкогольних напоїв, які часто забувають, що від їхньої байдужості та бажання «заробити» – наші діти мають у вільному доступі заборонені спокуси, що калічать їхнє здоров’я. Тому проведення перевірок та контроль залишатимуться у планах роботи та на контролі відповідних служб”, – розповіла Ірина Карюк.

Як повідомила координатор акції Світлана Лобанова, основне завдання акції – виявлення фактів незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів та зовнішня реклама таких виробів, а ще інформаційно-просвітницька робота.

“Відповідальність за своє життя та життя і здоров’я наших дітей починається з кожного, й не треба замовчувати, якщо на ваших очах підліткам продають пиво та сигарети. Пам’ятайте, жертвою таких продажів можуть стати ваші діти. Тому лише об’єднавши зусилля ми можемо допомогти підростаючому поколінню зорієнтуватись і зробити впевнені кроки на зустріч щасливому майбутньому, у якому шкідливим звичкам просто немає місця”, – зазначила Лобанова.

“Закликаємо всіх приватних підприємців та продавців не порушувати Закон і не продавати спиртне та цигарки неповнолітнім, які не досягли 18-річного віку. Інакше до них будуть застосовуватися фінансові санкції – штраф на суму 6800 гривень”, – підсумувала начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП Полтавської області.

 

Перейти до вмісту