Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві планують встановити пам’ятник Симону Петлюрі

У Полтаві планують встановити пам’ятник Симону Петлюрі

Про це сьогодні під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” повідомили представники політичної партії “ДемАльянс” – Олександр Кобрись, Дмитро Демус та Іван Поляков.

Симон Петлюра – один із найвідоміших борців за Незалежність Української Республіки, видатний державний військовий та політичний діяч.

Симон Петлюра\фото petlura.poltava.ua

“Політична партія “ДемАльянс” виступає з ініціативою спорудження у Полтаві пам’ятника Симону Петлюрі”, – розповів голова Полтавської обласної організації політичної партії “ДемАльянс” Олександр Кобрись.

Раніше біля Полтавської державної аграрної академії, де він навчався, знаходилась пам’ятна дошка, проте зараз, із невідомих причин, її зняли. У інших містах України є пам’ятники та обеліски Симоні Петлюрі, а у Полтаві , де він жив, немає жодної пам’ятки.

“Всі проукраїнські сили нашої країни продовжують справу Петлюри. Ми так, як і він хочемо Незалежну вільну Україну”, – додав член політичної партії “ДемАльянс” Дмитро Демус.

Сьогодні  представники партії подадуть письмове звернення до голови ОДА Валерія Головка з проханням створити у Полтаві пам’ятник Симону Петлюрі.

“Ми сподіваємося, що влада підтримає нашу ініціативу, оскільки Симон Петлюра – це герой України та уродженець Полтави”, – зауважив Дмитро Демус.

Також представники “ДемАльянсу” повідомили, що невдовзі буде оголошено конкурс на кращий проект пам’ятника видатному полтавцю. Після подання проектів, голосування відбудеться у відкритому інтернет режимі, за результатами якого вирахують кошторис проекту.

Якщо влада не підтримає проект щодо встановлення пам’ятника Симону Петлюрі, то кошти збиратимуть силами меценатів та громадськості. Про подальшу роботу вони повідомлятимуть у ЗМІ.

 

Перейти до вмісту