Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Горішніх Плавнях відбувся флеш-моб присвячений Всесвітньому дню пам’яті померлих від СНІДу

У Горішніх Плавнях відбувся флеш-моб присвячений Всесвітньому дню пам’яті померлих від СНІДу

До Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу на Театральній площі м. Горішні Плавні 19 травня відбувся флеш-моб за участі школярів навчальних закладів.

У заході також взяли участь начальник відділу у справах сім’ї і молоді Тетяна Оробченко, начальник відділу освіти Ірина Шошина, намісник Архієрейського подвір’я Свято-Миколаївського собору Української православної церкви Георгій Граб. Мета акції – не лише вшанувати пам’ять померлих від СНІДу, а й привернути увагу суспільства до епідемії ВІЛ/СНІД в Україні та у світі, нагадати, що ця проблема стосується кожного, а байдужість до неї може стати причиною смерті десятків тисяч людей.

В Україні станом на 01 квітня 2017 року кумулятивна кількість офіційно зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції становить 302152 особи, СНІДу – 95366 осіб, смертей від захворювань, що обумовлені СНІДом, – 41502 випадки. Під медичним наглядом у закладах охорони здоров’я перебувають 135414 ВІЛ-інфікованих осіб та 40186 хворих на СНІД. Епідемічний процес ВІЛ-інфекції в Україні продовжує характеризуватися високою інтенсивністю, повідомили у міській раді.
 

Перейти до вмісту