Ви тут:
Оголошення Суспільство Україна 

У Генштабі нагадують журналістам про особливості допуску працівників ЗМІ на об’єкти Міністерства оборони та Збройних Сил України

У Генштабі нагадують журналістам про особливості допуску працівників ЗМІ на об’єкти Міністерства оборони та Збройних Сил України

У зв’язку із затриманням нещодавно знімальної групи одного із телеканалів поблизу військової частини до Національної ради листом звернувся Генеральний штаб Збройних Сил України з проханням нагадати журналістам і працівникам медіа про затверджені особливі умови їх допуску на об’єкти Міноборони та Збройних Сил України.

Сьогодні вони визначені Інструкцією про порядок допуску журналістів, працівників засобів масової інформації на об’єкти Міністерства оборони України та Збройних Сил України, затвердженою наказом Міноборони від 16.06.2012 № 399, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 09.07.2012 за № 1149/21461.

Дотримання цих умов особливо важливе з огляду на активізацію диверсійних робіт країни-агресора як на об’єктах військової інфраструктури, так і  цивільних територіях держави.

Фахівці  засобів масової інформації мають розуміти, що порушення встановлених вимог щодо провадження журналістської діяльності на військових об’єктах можуть призвести до кримінальної відповідальності. 

Національна рада звертає увагу телерадіоорганізацій і журналістів на необхідність дотримання вимог законодавства України у сфері телерадіомовлення щодо збору та оприлюднення інформації про військові об’єкти, а також вимог у сфері захисту інформації з обмеженим доступом. Крім цього, на прохання Генштабу ЗСУ нагадуємо, що в країні посилено режимні заходи в районах військових об’єктів.

Перейти до вмісту