Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ ліквідувала всеукраїнську мережу виготовлення, збуту і контрабанди зброї (відео)

СБУ ліквідувала всеукраїнську мережу виготовлення, збуту і контрабанди зброї (відео)

Всеукраїнську мережу з виготовлення, збуту і контрабанди вогнепальної зброї та боєприпасів з центром у Харкові ліквідувала Служба безпеки України за процесуальним керівництвом прокуратури.

До складу злочинного угруповання входили близько двадцяти учасників з різних регіонів України, а організатором був мешканець Харкова, студент одного з вищих навчальних закладів. Про це йдеться у повідомленні СБУ у Facebook.

Зловмисники майже рік купували в Україні та за кордоном стартову, сигнальну, травматичну зброю та переробляли її у бойову. Покупців підшукували через Інтернет, створивши сторінку в одній з російських соціальних мереж.

Під час багатоходової спецоперації оперативники спецслужби задокументували низку фактів незаконного збуту членами угруповання бойових пістолетів ПМ і ТТ.

28 квітня співробітники СБУ затримали на міжнародному пункті пропуску «Щербаківка» одного з членів банди, який намагався вивезти з України два бойових пістолети ПМ та одинадцять травматичних пістолетів.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків за місцями мешкання членів злочинного угруповання у Харкові, Києві та Миколаєві. Під час обшуків вилучено ще понад 35 одиниць зброї, пристосованої до стрільби бойовими набоями: автомати Калашникова, пістолети-кулемети ППС, «Скорпіон», пістолети ПМ, ТТ, «Carrera», револьвери «Наган», «РФ», «Сафарі». Також вилучено понад півтисячі набоїв різного калібру, гранати Ф-1 та РГД-5, гранатомет РПГ-22, стартові, сигнальні і травматичні пістолети, підготовлені до переробки у бойові, велику кількість комплектуючих до зброї, металообробні станки і обладнання для кустарного виготовлення елементів вогнепальної зброї та бойових набоїв.

Крім цього, співробітники спецслужби отримали інші докази протиправної діяльності членів групи: банківські картки, що використовувалися для інтернет-розрахунків із замовниками, гроші, одержані злочинним шляхом, підроблені паспорти для здійснення поштових відправлень тощо.

Двом організаторам злочинної групи вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда зброї, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Судом обрано їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відносно інших учасників групи кримінальне провадження здійснюється за ст. 263 КК України.

Перейти до вмісту