Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Порошенко підписав указ про блокування в Україні «ВКонтакте», «Яндекс» та Mail.ru

Порошенко підписав указ про блокування в Україні «ВКонтакте», «Яндекс» та Mail.ru

Президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування економічних та інших санкцій до низки російських компаній. Про це повідомляє прес-служба президента України.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, – йдеться в документі.

До списку таких компаній потрапили, зокрема ТОВ “Мэйл.РУ ГРУП” (ООО “Мэйл.РУ ГРУП”), ТОВ “Вконтакте” (ООО “Вконтакте”), ТОВ “Яндекс” і ТОВ “Яндекс.Україна”.

“Заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів “Mail.ru” (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів “Вконтакте” (www.vk.com) та “Одноклассники” (www.ok.ru)”, – йдеться в  переліку обмежувальних заходів.

Указ президента, який передбачає блокування російської соцмережі ВКонтакте, буде введений в дію після офіційного оприлюднення у ЗМІ, пише Еспресо.TV.

Указ президента України не пізніше як у 15-денний строк після підписання підлягає оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях. Офіційними друкованими виданнями є інформаційний бюлетень “Офіційний вісник Президента України”, газета “Урядовий кур’єр”.

Указ Порошенка про блокування сайтів набирає чинності з дня його опублікування. Таким чином, указ президента набуде чинності не пізніше 1 червня 2017 року.

Перейти до вмісту