Ви тут:
Комуналка Полтавщина субсидії Суспільство ТОП-новина 

Полтавцям перерахують житлові субсидії за квітень

Полтавцям перерахують житлові субсидії за квітень

За квітень житлові субсидії полтавцям перерахують з урахуванням кількості днів опалювального сезону. Повідомлення про розмір перерахунку, користувачі отримають до 15 травня 2017 року.

Цьогоріч, у зв’язку з потеплінням, опалювальний сезон на Полтавщині завершили на початку місяця, з 4 по 10 квітня. Втім, враховуючи подальше значне зниження температури повітря, в окремих районах та містах області прийняли рішення про його відновлення.

Наприклад, у Полтаві опалювальний сезон завершили з 5 квітня, а поновили з 19-го по 25-е.Тож, субсидію розрахують за 11 днів опалювального періоду.

На сьогодні житлову субсидію одержують 367 тисяч сімей області, що становить 64% від усієї кількості. Це є найвищим показником в Україні. Середній становить 48%.

Людмила Корнієнко

“У цьому році вперше внесені зміни до законодавчих актів, які регламентують надання житлово-комунальних субсидій, де визначено, що після завершення опалювального сезону необхідно перерахувати кожну субсидію на неопалювальний сезон. Якщо раніше це були перерахунки, які проводилися в автоматичному режимі, то в цьому році нам необхідно не перерахувати, а фактично перепризначити”, – розповіла директор Департаменту соцзахисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко.

Після цього, до 20 червня кожній сім’ї, яка отримує субсидію, необхідно надати відповідне повідомлення.

Зазначимо, що учора у Мінсоцполітики заявили, що комунальні борги не позбавлять права на субсидії тих, хто звернеться за ними вперше.

“Заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на її оформлення. Однак держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю за компослуги. Якщо родина протягом року її не сплачує, вона має можливість оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для автоматичного продовження субсидії на наступний рік”, — зазначили у відомстві.

Інформація про заборгованість того чи іншого споживача надходитиме управлінням соціального захисту від надавачів комунальних послуг. Нових субсидіантів це не торкнеться.

Нагадаємо, що з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Перейти до вмісту