Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Минулоріч волонтери Полтавщини здійснили більше 2000 поїздок у зону АТО та доставили близько 4000 тон допомоги

Минулоріч волонтери Полтавщини здійснили більше 2000 поїздок у зону АТО та доставили близько 4000 тон допомоги

У минулому році волонтери Полтавщини зібрали більше  20 мільйонів гривень на допомогу українській армії, здійснили більше двох тисяч поїздок у зону проведення АТО, доставили близько 105 тон речей та більше 3800 тон продуктів харчування.

Про це сьогодні, під час виїзного засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Полтавській облдержадміністрації, повідомила начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та видавничої справи управління інформації Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА, член Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання Оксана Лісан.

Вона зазначила, що протягом 2016 року волонтерами Полтавщини  відремонтовано 32 автомобілі та бронетранспортери, виготовлено значну кількість засобів захисту та маскування.

“На сьогоднішній день в області налічується понад 122 волонтерські організації, але насправді їх набагато більше, так як значна кількість з них не зареєстровані та не афішують свою діяльність”, – зазначила  Лісан.

Протягом 2016 року за активну волонтерську діяльність на обласному та районному рівнях відзначено 405 волонтерських організацій та окремих волонтерів. Зокрема: Почесною відзнакою Полтавської облради “За вірність народу України” ІІ ступеню – 37, Годинниками від голови облради – 2, Відзнакою Лубенської РДА “За гуманність та патріотизм” – 15, Відзнакою Глобинського районного військкомату “За жертовність і любов до України” – 6, Відзнакою Лубенської міськради “За гідність та патріотизм” – 14 та іншими.

Загалом, у ході виїзного засідання, члени Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання обговорили інноваційні форми та методи впровадження у навчально-виховний процес сучасних технологій з національно-патріотичного виховання, стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затверджену Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року та заходи щодо її реалізації, підбили підсумки проведення щорічної Всеукраїнської військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва “Сокіл” (“Джура”).

Оскільки виїзне засідання відбулось на території дитячого оздоровчого центру “Маяк” у Головачі Полтавського району, члени Координаційної ради мали нагоду відвідати етапи Всеукраїнської військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва “Сокіл” (“Джура”).

 

Перейти до вмісту