Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Молоді патріоти Кременчука вирушили у військово-патріотичну мандрівку (ФОТО)

Молоді патріоти Кременчука вирушили у військово-патріотичну мандрівку (ФОТО)

У Кременчуці стартував Перший етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура -2017»). Участь в цьому заході беруть 20 команд із загальноосвітніх закладів міста.

В урочисте коло, організоване з нагоди відкриття військово-патріотичної гри, героїв-учасників привітали командир війської частини 3059 Олександр Аленін, начальник відділу молодіжної політики управління у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Микола Шевченко, методист науково-методичного центру департаменту освіти Володимир Теміров, директор Кременчуцького міського Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олег Медведенко, член ради старійшин козацтва Полтавщини, контр-адмірал Анатолій Рогулін, представники Кременчуцького міського комісаріату та військової частини А 1546, колективи громадських організацій «Гвардія», «Юні десантники» та «Магнолія». 
Захід розпочався з підняття Державного Прапору України під виконання Гімну України.
Голова суддівського колективу гри «Сокіл» («Джура -2017») Володимир Теміров наголосив, що цей триденний похід є завершальним етапом тієї роботи, що проводиться в навчальних закладах в рамках шкільної програми. Він побажав своїм вихованцям вдало пройти всі випробування, подолати труднощі, які виникатимуть на різних етапах, фізично загартуватися та чесної перемоги.
 
Напутні слова вітання молодим патріотам нашої країни висловив полковник Олександр Аленін. Він наголосив, що проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») підтримано на державному рівні. Подібні заходи покликані виховувати підростаюче покоління справжніми патріотами, розвивати їх фізично та морально досконалими, готувати до захисту своєї Батьківщини. Олександр Аленін побажав роям-учасникам вдалого проходження всіх етапів гри та завершити її з гарним результатом.
 
Член ради старійшин козацтва Полтавщини, контр-адмірал Анатолій Ригулін наголосив, що гра «Джура» є свого роду іспитом на витримку для молодого покоління. Він побажав своїм юним колегам бути послідовниками традицій українського козацтва, любити Україну та віддано їй служити.
 
Депутат міської ради Микола Шевченко наголосив, що подібні заходи патріотично-військового характеру над усе корисні для молодого покоління українців. Вони допомагають молоді усвідомити, що Україна має бути в кожному з них, що вони відповідальні за теперішнє та майбутнє нашої держави.
 
Після всіх вітальних слів перед учасниками міського етапу «Джури» юні гвардійці організували показові виступи з рукопашного бою з противником і надання медичної допомоги в польових умовах пораненому бійцю. Своєрідним подарунком від колективу школи-інтернату №21, де було розпочато Перший етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «Джура -2017», стали патріотичні пісні у виконанні шкільних артистів.
 
Міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») проходить на території Потоцької селищної ради, неподалік позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Зоряний».
У рамках програми з учасниками заходу проведуть різноманітні конкурси та змагання спортивного та військово-патріотичного характеру, серед яких, «Розвідники», «Снайпер», «Впоряд», «Козацькі герці», «Рятівник», «Пластун», художньо – мистецька композиція «Слава героям!», творчий вечір «Літературні композиції», конкурс «Бойових листків», вікторина «Відун», тощо.
Перейти до вмісту