Ви тут:
Суспільство Україна 

Законопроект «Про енергоефективність будівель» прийнятий у першому читанні, – Зубко

Законопроект «Про енергоефективність будівель» прийнятий  у першому читанні, – Зубко

ee_build_dbnПрийнятий у першому читанні законопроекту 4941-д «Про енергетичну ефективність будівель» дає українським родинам маршрутну карту для проведення енергоефективних заходів та можливість зменшити тиск комунальних тарифів. Визначає правові, економічні та організаційні засади енергетичної ефективності будівель. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття Верховною Радою у першому читанні згаданий проект Закону. Повідомляють в прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

«Документ запроваджує енергетичну сертифікацію, із визначенням класу будівлі за європейською шкалою та рекомендаціями зі зменшення енергоспоживання,  встановлює правила атестування енергоаудитора та їхню відповідальність. Введення в дію закону стимулює споживачів заощаджувати ресурси, наближає Україну до європейського рівня послуг, відкриває ринок енергоаудиту»,  – наголосив Геннадій Зубко.

«Важливі новації документу – фіксація нормативно-правових засад для незалежного моніторингу сертифікатів енергоефективності будівель, а також – відповідальності за порушення законодавства у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель», – зауважив Геннадій Зубко.

На його думку, прийняття законопроекту сприятиме підвищенню енергетичної ефективності будівель, заощадженню енергетичних ресурсів, покращенню якості життя людей внаслідок скорочення витрат на оплату енергетичних ресурсів.

Зубко відзначив, що документ спрямовано на виконання зобов’язань України з імплементації у національне законодавство вимог відповідної Директиви Європейського Парламенту та Ради ЄС.

 

 

Перейти до вмісту