Ви тут:
Суспільство Україна 

В МЗС роз’яснили нюанси безвізового режиму для українців

В МЗС роз’яснили нюанси безвізового режиму для українців

Міністерство закордонних справ відповіло на найпоширеніші запитання від громадян України щодо запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Про це департамент консульської служби МЗС України написав на своїй сторінці у Facebook.

im511x345-pasport_prostir-ua

Насамперед – коли ж запрацює безвіз? Зі слів дипломатів, після схвалення усіх необхідних рішень, рішення про запровадження безвізового режиму буде опубліковано та набере чинності через 20 днів після публікації в “Офіційному журналі ЄС”.

Після цього громадяни України зможуть подорожувати до країн Шенгенської угоди без в’їзної візи.

Безвізовий режим не означатиме права на проживання чи на працевлаштування в ЄС, а дозволятиме короткотермінове перебування в державах-членах ЄС (за виключенням Великобританії та Ірландії) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів, – йдеться у повідомленні.

У МЗС додали, що якщо громадянину України потрібно перебувати у країнах ЄС більш тривалий час, ніж 90 днів, тоді необхідно буде оформити візу.

“Якщо про ризик перевищення дозволеного строку стало відомо після початку подорожі, вам необхідно невідкладно звернутися до міграційних органів влади держави перебування для отримання консультації та врегулювання вашого міграційного статусу”, – додали у відомстві.

Але є випадки, коли термін перебування може бути подовжено. Наприклад, у разі необхідності термінового лікування, стихійного лиха, виникнення інших непереборних обставин.

Перейти до вмісту