Ви тут:
Головне Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

У Полтаві провели семінар щодо процедури примусового виконання по аграрних розписках (ФОТО)

У Полтаві провели семінар щодо процедури примусового виконання по аграрних розписках (ФОТО)

dsc_0092

Представники проекту «Аграрні розписки в Україні» (впроваджується Міжнародною фінансовою корпорацією у партнерстві із Швейцарською Конфедерацією) Сергій Рабенко та Ігор Кравцов провели семінар щодо особливостей процедури примусового виконання по аграрних розписках для працівників управління юстиції та державної виконавчої служби Полтавської області.

У семінарі взяли участь заступник голови ОДА Роман Товстий, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник управління державної виконавчої служби у Полтавській області Олег Тимченко, директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов, представники управління юстиції та державної виконавчої служби.

“Полтавська область стала майданчиков для виконання пілотного проекту “Аграрні розписки”. Станом на сьогоднішній день нотаріусами Полтавської області посвідчено 22 аграрні розписки на суму, майже, 64 млн грн”, – зазначив в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко.

dsc_0025

“В Європі вже давно запроваджено аграрні розписки. Полтавщина як лідер аграрного ринку в Україні повинна працювати в цьому напрямку. Семінар відбувається для того щоб зрозуміти, як безболісно та без втрат для аграріїв зглажувати конфлікти”, – розповів заступник голови ОДА Роман Товстий.

dsc_0030

“Запровадження у нашій державі такого інструменту, як аграрні розписки сприятиме залученню фінансових ресурсів до аграрного сектору економіки, а своєчасне примусове виконання рішень даної категорії органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями вноситиме стабільність у діловий оборот. В результаті роботи проекту малі та середні сільськогосподарські товаровиробники отримають ефективний інструмент, що сприятиме залученню додаткових фінансових ресурсів за рахунок прозорості відносин з кредитором та здешевлення процедури оформлення у порівнянні з іншими інструментами. Аграрні розписки новий фінансовий інструмент доступу до фінансових і матеріально-технічних ресурсів сільгоспвиробників”, – розповів представник проекту “Аграрні розписки в Україні” Сергій Рабенко.

dsc_0077

Мета проекту – покращити забезпечення сільгосптоваровиробників фінансовими та матеріально-технічними ресурсами.  Під час семінару консультант Проекту розповів про запровадження пілотного проекту з відпрацювання технології введення в обіг аграрних розписок та  ознайомив учасників семінару із видами, ключовими властивостями та перевагами аграрних розписок.

Присутнім надали наглядні матеріали презентації про пілотний проект з координатами, як і де дізнатися про аграрні розписки.

Полтавська область першою в країні взялася за реалізацію даного проекту.

Основними партнерами проекту  виступають органи державної влади (Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство юстиції України); приватний сектор (постачальники матеріально-технічних ресурсів, банки, зернотрейдери), міжнародні організації.

 

dsc_0015

dsc_0023

dsc_0058

dsc_0059

dsc_0061

dsc_0067

dsc_0084

dsc_0107

Перейти до вмісту