Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуцькій виховній колонії розпочався міжнародний семінар «Методи реабілітації в виховних колоніях для неповнолітніх»

У Кременчуцькій виховній колонії розпочався міжнародний семінар «Методи реабілітації в виховних колоніях для неповнолітніх»

Учора в Кременчуцькій виховній колонії Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції в рамках проекту Групи Помпіду Ради Європи розпочався 3-х денний міжнародний практичний семінар «Методи реабілітації в виховних колоніях для неповнолітніх».

dscn8720

У роботі тренінгу взяли участь експерти з Королівства Нідерландів, заступник директора Департаменту Пробації Міністерства юстиції України Ігор Андрушко, начальник управління ресоціалізації та адміністративних стягнень Міністерства юстиції Ірина Савицька, голова благодійного фонду «Віта Валєнс» Алла Шуть, представники Прилуцької виховної колонії та провідні спеціалісти Кременчуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Першого дня робочої зустрічі присутні ознайомилися з умовами відбування покарання підлітків в установі. Поцікавилися особливостями організації навчання та виховання юнаків, їх соціально-корисною зайнятістю та проведенням вільного часу. Адміністрація установи презентувала новітні програми, які використовують співробітники колонії у роботі з вихованцями, методи і форми в напрямку підготовки юнаків до звільнення, в тому числі здійснені за сприянням міжнародних партнерів. Експерти особисто поспілкувалися з вихованцями та співробітниками установи. Після насиченої робочої зустрічі для гостей провели екскурсію по місту Кременчуку.

img_0021

«Основною метою семінару стане впровадження новітніх європейських програм для персоналу колонії. Зусилля будуть спрямовані на адаптацію методики «Сімейна конференція», яка направлена на ресоціалізацію засуджених, та на методики щодо оцінки ризику насилля і профілактику вживання психоактивних речовин підлітками», – зазначив начальник колонії Юрій Величко.

Прес-служба Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції

Перейти до вмісту