Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

“Полтаватеплоенерго” візьме участь у Програмі “DemoUkrainaDH”

“Полтаватеплоенерго” візьме участь у Програмі “DemoUkrainaDH”

Сьогодні, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку, під головуванням Ігора Сірика, депутати погодили участь ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” у Програмі “DemoUkrainaDH” з реконструкції котельні по вул. Ціолковського.

dsc_0015

Вона опалює третину Полтави. Прилади у ній застарілі і потребують реконструкції та заміни.

“Інвестиційна програма, яка розроблена на 3 роки і не затверджена належним чином комісією, введена як нормативне врегулювання тарифів. Більше 47 млн грн потрібно на 2017 рік, більша частина з яких піде на встановлення приладів обліку тепла у м.Полтава та чотирьох районів, які обслуговує “Полтаватеплоенерго”. Ми вже почали реалізовувати заходи, прописані в Інвестиційній програмі”, – розповів генеральний директор ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” Володимир Чернявський.

dsc_0016

Також представник “Лубнитеплоенерго” повідомив, що їм потрібні кошти для встановлення 57 вузлів теплової енергії.

“Лубенська міська рада виділила 450 тис. грн. Ми просимо обласну раду теж виділити кошти”, – зазначив він.

На що голова комісії Ігор Сірик зазначив: “Ми виділимо теж 450 тис. грн, щоб порівну з міською радою”.

dsc_0019

На засіданні затвердили Комплексну програму поводження з твердими побутовими відходами у Полтавській області на 2017 – 2021 роки.

“На сьогоднішній день на Полтавщині  є 670 сміттєзвалищ. За цією програмою, їх кількість скоротять до 150, а потім створять 20 полігонів, на яких будуть сортувати сміття, і 3 – 4 переробних заводи”, – повідомив керівник Управління житлово-комунального господарства у Полтавській області Едуард Рева.

У свою чергу, заступник голови обласної ради Євгеній Холод зазначив, що потрібно вести просвітницьку діяльність  з громадянами та готувати їх до того, що сміття потрібно буде вивозити на сортувальні полігони.

Також члени комісії затвердили перелік об’єктів, на які будуть спрямовані кошти обласного бюджету, відповідно до програми “Питна вода Полтавщини” на 2011 – 2020 роки у 2017 році. Продовжили термін дії контрактів начальнику комунального підприємства «Лубенське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» С. Тютюннику та начальнику комунального підприємства “Кременчуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації Полтавської обласної ради” Ю. Ткаченку на 3 роки.

На засіданні комісії також обговорили звернення депутата обласної ради Первака М.М. стосовно відключень ПАТ «Полтавагаз» від газопостачання багатоквартирних будинків у місті Полтаві.

dsc_0024

Перейти до вмісту