Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Найактивніше кременчужани декларують спадок або дарунки

Найактивніше кременчужани декларують спадок або дарунки

Триває деклараційна кампанія. Станом на 14 квітня кременчужани та мешканці Кременчуцького району подали 1767 декларацій про майновий стан і доходи, з них 373 декларацій – для отримання податкової знижки. Про це повідомили у Кременчуцькій ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області.

Згідно з поданими деклараціями, сума задекларованих доходів сягає позначки 106,2млн грн. Наразі, сума податкових зобов’язань, яка самостійно визначена громадянами в податкових деклараціях складає 3,4 млн грн, з них податку на доходи фізичних осіб – 2,8 млн грн та 0,6млн грн військового збору. Загалом, цьогоріч про отримані доходи за минулий рік відзвітувалось найбільше громадян, які отримали спадщину – 385.
Також не менш активно громадяни декларують доходи від продажу сільськогосподарської продукції – 384 декларації. Про отримані доходи від здачі в найм власного майна прозвітували 373 особи, а 172 громадянина прозвітували про отримані доходи від продажу нерухомого та рухомого майна.
Кременчуцька ОДПІ нагадує, що до кінця Деклараційної кампанії – 2017 залишилося два тижні.  Останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2016 рік – 3 травня 2017 року. Для тих громадян, які хочуть отримати податкову знижку –  упродовж всього року.
Подати декларацію зобов’язані громадяни, які протягом 2016 року:  
      
– отримали дохід не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання у дарунок майна не від членів сім’ї першого ступеня споріднення тощо;
– отримали від податкових агентів доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, операції з інвестиційними активами;
– отримали іноземні доходи;
– в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.
Перейти до вмісту