Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині виявили ДНК вірусу АЧС

На Полтавщині виявили ДНК вірусу АЧС

latifundistpig-72522

До Управління Держпродспоживслужби в Глобинському районі надійшло повідомлення про загибель свині в приватному господарстві громадянина К. За результатами досліджень патологічного матеріалу від 04.04.2017 року випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи виявлено ДНК вірусу «Африканська чума свиней».

05.04.2017 року проведені засідання Держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Глобинській РДА та районної комісії з питань ТЕБ і НС, на яких подію класифіковано як НС об’єктового рівня за кодом 20731 (НС, пов’язана з окремим випадком екзотичного та особливо небезпечного інфекційного захворювання сільськогосподарський тварин). Визначено зону захисту у радіусі 3-х км та зону нагляду в радіусі 20-ти км від епізоотичного вогнища, встановлено карантин тривалістю 40 діб.

З метою обмеження руху транспортних засобів, попередження вивозу продуктів і сировини тваринного походження проводиться облаштування 3-х охоронних ветеринарно-поліцейських постів. Для проведення дезінфекції техніки при виїзді із карантинної зони, облаштовуються 4 дезбар’єри.

Протягом доби 05.02.2017 року працівниками Держпродспоживслужби спільно зі співробітниками районного відділу НП проведений обхід 178 приватних домогосподарства зони захисту епізоотичного осередку, обліковано 27 голів свиней.

Перейти до вмісту