Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Молодь обирає бізнес» – у Полтаві стартувала безкоштовна Школа з основ підприємницької діяльності

«Молодь обирає бізнес» – у Полтаві стартувала безкоштовна Школа з основ підприємницької діяльності (ФОТО)

img_1767

У Полтавській обласній бібліотеці імені Котляревського відбулося офіційне відкриття Школи з основ підприємницької діяльності «Молодь обирає бізнес». Восьмий рік поспіль цей захід організовує комунальна установа «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради.

На заході були присутні начальник управління у справах сімї,молоді та спорту Полтавської ОДА Олександр Буцький, заступник керуючого справами - начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату Полтавскої обласної ради Ганна Шавиро, в. о. директора комуналної установи "Обласний молодіжний центр" Полтавскої обласної ради Вікторія Каюн, з 2009 по 2016 рік директор комунальної установи "Обласний олодіжний центр" Полтавської обласної ради Анатолій Безпалюк,тренери Дмитро Геращенко, Ігор Лядський, Рустам Ніязов, Наталія Латиш, Катерина Бабич.

img_1771

“Основна мета цього проекту – це залучення молоді до підприємницької діяльності. Скоріш за все, такий освітній простір створений для них для того, щоб отримати якісь навики, практичні знання для того, щоб втілити свої ідеї в життя”, – розповіла в.о. директора комунальної установи «Обласний молодіжний центр»  Вікторія Каюн.

img_1745

 “Для нас дуже важливо щоб вони з кожним роком дізнавалися все нове і нове, тому у нас деякі проходять навчання другому колу. Основна мета – це само зайнятість, бо ми розуміємо, що зараз не так просто знайти роботу і люди думають про те, як створити сімейний бізнес”, – зазначив директор комунальної установи «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради Анатолій Безпалюк.

Своїми знаннями з молоддю ділитимуться полтавські підприємці та бізнес-тренери.

“Для молодих підприємців тема є необхідна, оскільки є бізнеси, які вже відкриваються з найманими робітниками, тому потрібно знати і законодавчі норми щодо працевлаштування, і знати сучасну ситуацію на ринку праці, володіти методами підбору, розуміти процес підбору персоналу”, – повідомив бізнес – тренер Рустам Ніязов.

img_1769

Серед тренерів – організатор Полтавського Напівмарафону Дмитро Геращенко. Чоловік говорить: прийшов для того, щоб мотивувати молодь.

“Молодь хоче мотивації, хоче знайти десь цю мотивацію, зрозуміти, як ідею закласти в бізнес, що їх чекає, які бар’єри на шляху до власної справи. Власне, над цим сьогодні будемо працювати”, – розповів тренер Дмитро Геращенко.

У залі бібліотеки зібралися випускники професійно-технічних, вищих навчальних закладів, непрацююча молодь, а також підприємці, які мають певний досвід. Один з учасників – Віктор Волощенко, редактор суспільно-політичних програм обласного радіо. Чоловік вирішив взяти участь у проекті задля того, щоб отримати нові, корисні знання у сфері бізнесу, які б допомогли йому у майбутньому реалізувати свої плани.  

“Є ідея створити щось таке, щоб це була як додаткова робота. Наприклад, те, що я роблю в майстерні, потім відкрити свій магазинчик подарунків цікавих, або щось подібне. Або, наприклад, своїм вчителям допомогти із організацією цієї справи. Хочу тут отримати новий досвід і допомогти якось їм”, – сказав учасник.

img_1761

Навчання у такій школі безкоштовне. Окрім корисних знань, випускники школи отримають сертифікати учасників.

Після навчання основам підприємницької діяльності за випускниками Школи будуть закріплені куратори – досвідчені підприємці. До них протягом перших шести місяців молоді люди зможуть звертатися за консультацією, щоб уникнути помилок на початковому етапі реалізації власної справи.

 

 

Перейти до вмісту