Ви тут:
Головне Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

Кременчуцька міськрада вимагає скасувати абонентську плату за підключення до системи газопостачання

Кременчуцька міськрада вимагає скасувати абонентську плату за підключення до системи газопостачання

http://photo.unian.net

4 квітня депутати Кременчуцької міської ради прийняли звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, НКРЕКП, у якому вимагають негайно скасувати абонентську плату для населення за підключення до системи газопостачання та комісію в державних банках України за сплату комунальних послуг.

Відповідний запит подав депутат від УКРОПу Олександр Кальченко. Більшість колег його підтримали.

kalchenko-oleksan

«Введення цього платежу – пряме порушення Закону України. Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) не мала права встановлювати тарифи за розподіл природного газу. Тепер вони вже й самі зрозуміли, що утнули дурницю і «включають задню». Звісно, абонплата вигідна в першу чергу облгазам. Але, якщо облгаз виставляє такий тариф за обслуговування, тоді власники багатоквартирних будинків, ОСББ, можуть виставляти плату за оренду мережі, яка йде по їхньому будинку», – зауважив Олександр Кальченко.

Також кременчуцькі депутати наполягають, аби Генеральна прокуратура України та Національне агентство запобігання корупції провели розслідування на предмет прийняття посадовцями НКРЕКП незаконного рішення.

 

Перейти до вмісту