Ви тут:
Суспільство Україна 

Геннадій Зубко назвав кроки з дерегуляції будівництва у 2017 році

Геннадій Зубко назвав кроки з дерегуляції будівництва у 2017 році

6_33

Дерегуляція будівельної галузі – один із важливих напрямків Плану пріоритетних дій Уряду-2017, – наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи затвердження Урядом відповідного документу. Про це повідомляють в прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

 За його словами, прийняття у Верховній Раді проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності» (№5587) скасує вимоги щодо отримання вихідних даних та технічних умов від ДСНС. Закон спрямовано на спрощення дозвільної документації щодо будівельних робіт, а також – процедури затвердження проектів будівництва.

Геннадій Зубко зауважив на важливості прийняття Закону «Про внесення змін до Закону «Про будівельні норми», який запровадить параметричний метод нормування у будівництві. «Після його ухвалення вибір проектних рішень залежатиме від призначення об’єкта, а не відсторонених імперативних приписів. Плануємо затвердити сім ДБН, розробити нові редакції ще шести ДБН та узгодити технічне завдання до 14 ДБН», – зазначив Зубко.

Він зауважив також на принциповості прийняття проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів щодо удосконалення містобудівної діяльності» (№4585), спрямованого на дерегуляцію господарської діяльності.

На його думку, важливим є законопроект, який запроваджує страхування відповідальності суб’єктів містобудування, як умову здійснення певних видів діяльності. Зокрема, йдеться про страхування цивільно-правової відповідальності перед третіми особами при здійсненні професійної діяльності та створення Фонду гарантування інвестицій.

«Необхідно запроваджувати принципи страхування як міжнародно-визнаної форми ризик-менеджменту. Це дозволить мінімізувати ризики, захистити майнові та особисті інтереси осіб, удосконалити механізми відшкодування збитків споживачам через надання товарів чи послуг неналежної якості», – наголосив Геннадій Зубко.

Перейти до вмісту