Ви тут:
Суспільство Україна 

Доба в АТО: двоє загинули, четверо військовослужбовців поранені

Доба в АТО: двоє  загинули, четверо військовослужбовців поранені

v-shtabe-ato-rasskazali-kak-boeviki-provotsirujut-nashih-voennyh_rect_b1dcbf48f99b83b875179156dc87daaeСитуація у районі проведення АТО залишається напруженою. Російсько-окупаційні війська продовжують збройні провокації проти Збройних Сил України.

З початку доби ворог 54 рази відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників.

На Приморському напрямку, з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог бив по захисниках Красногорівки. З мінометів калібру 120-мм та гранатометів обстрілював опорні пункти в районі Новотроїцького.

Позиції поблизу Березового противник накривав вогнем 82-міліметрових мінометів, а в районі Гнутового – автоматичних гранатометів та кулеметів великих калібрів.

Озброєння БМП, протитанкові гранатомети та кулемети великих калібрів ворог застосовував під Водяним та Марїнкою, а стрілецьку зброю – поруч Широкиного. З озброєння БТР та гранатометів ворог вів огонь по опорних пунктах під Чермаликом, а з озброєння БМП та кулеметів великих калібрів обстрілював морських піхотинців поруч Павлополя.

На Донецькому напрямку, з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по позиціях в районі Авдіївки. Оборонців Верхньоторецького обстрілював з гранатометів та 82 мм мінометів, а захисників шахти «Бутівка» з великокаліберних кулеметів. Наші позиції в районі населеного пункту Зайцеве обстріляв з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу шахти «Бутівка» та Авдіївки діяли ворожі снайпери.
На Луганському напрямку, вогнем артилерії калібру 122-мм, мінометів 120-мм та 82-мм калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ накривали позиції поблизу населеного пункту Новотошківське. По опорних пунктах під Кримським противник застосовував артилерію калібром 122-мм, гранатомети та 82-міліметрові міномети.

По захисниках населеного пункту Старий Айдар ворог гатив зі 120-міліметрових мінометів, а по оборонцях Новоолександрівки – з протитанкового ракетного комплексу. Гранатомети різних систем та кулемети великих калібрів застосував під Новозванівкою. З кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї противник бив по позиціях поруч населеного пункту Жовте.
В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь.

За минулу добу двоє українських воїнів загинули, ще четверо військовослужбовців отримали поранення.

Перейти до вмісту