Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

З грудня 2016 року змінено підхід до врахування доходів приватних підприємців при призначенні державної допомоги на дітей одиноким матерям

З грудня 2016 року змінено підхід до врахування доходів приватних підприємців при призначенні державної допомоги на дітей одиноким матерям

dytyna

Право на отримання допомоги на дітей одиноким матерям мають:

одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька дитини або запис про батька (матір) проведено в установленому порядку державним органом РАЦС за вказівкою матері;

– мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.

Допомога надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Прожитковий мінімум у 2017 році становить з 01.01.2017:

– для дітей віком до 6 років – 1355 грн.;

– для дітей віком від 6 до 18 років – 1689грн.;

– для дітей віком від 18 до 23 р., за умови навчання (в розмірі, як для працездатних осіб) – 1600 грн.

Середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу визначається: як сума доходів всіх членів сім’ї за 6 місяців поділена на 6 та на кількість членів сім’ї.

При цьому звертаємо увагу, що постановою Уряду від 30.11.2016 № 890 (набрала чинності з дня опублікування 14.12.2016) змінено підхід до врахування доходів фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування.

Для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку І групи, незалежно від отриманих (неотриманих) доходів до сукупного доходу за кожен місяць враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, чинного на відповідний місяць (3200 грн.). Для ІІ і ІІІ груп до сукупного доходу за кожен місяць враховується дохід на рівні трьох і чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб (4800 грн. та 6400 грн.), відповідно.

До сукупного доходу сім’ї не включається частина допомоги при народженні дитини та допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форм власності, а також розмір допомоги на який визначається право.

Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Л.В. Корнієнко

Перейти до вмісту