Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Визначили переможця конкурсу на посаду директора Полтавської обласної Малої академії учнівської молоді

Визначили переможця конкурсу на посаду директора Полтавської обласної Малої академії учнівської молоді

laxach-toУчора відбулося засідання конкурсної комісії щодо проведення другого етапу конкурсу – заслуховування конкурсних пропозицій учасників конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора Позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія учнівської молоді».

Переможцем конкурсу визнали Лахач Тамілу Олександрівну.

Біографічна довідка: Лахач Таміла Олександрівна, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії України ПНПУ імені В.Г. Короленка.

Трудова і професійна діяльність:

У 1996 році закінчила Кременчуцьке педагогічне училище імені А.С. Макаренка. У 2003 році отримала диплом про повну вищу освіту Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Історія» і здобула кваліфікацію вчителя історії. З 2004 по 2007 рік навалася в аспірантурі на історичному факультеті ПНПУ імені В.Г. Короленка.

У 2010 році на базі Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка захистила кандидатську дисертацію на тему «Державна регламентація шлюбно-сімейних відносин у радянській Україні 1920 – 1930-х років» (науковий керівник – кандидат історичних наук, профессор ПНПУ імені В.Г. Короленка Киридон П.В.).

У 2006 році нагороджена грамотою за кращу доповідь на ІХ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Молодь, освіта, наука, культура і національна свідомість» (м. Київ). У 2008 році стала фіналісткою ІІ Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Новітній інтелект України» 2008 року в конкурсі соціальних проектів.

До викладацької роботи на кафедрі була співробітником університету і займала посади: кур’єра, старшого лаборанта ТЗН, культорганізатора університету, кервника студентського бюро естетичного виховання. Крім того, працювала у Полтавському краєзнавччому музеї на посаді молодшого наукового співробітника.

Навчальна і методична робота:

Викладає історію України та Новітню історію України.

Наукова робота:

Цікавиться східною психологією, соціальною історією, історією ХХ століття та питанням гендерних відносин. Є автором однієї монографії та понад 30 публікацій. Систематично проводить наукове консультування учнів та учителів шкіл м. Полтави щодо написання дослідницьких робіт відділу МАН (секції – історія України, краєзнавство, етнологія).

Творча і спортивна діяльність, здобутки:

Кожного року бере участь в університетських спортивних змаганнях з волейболу, що проводяться між викладачами ВУЗу.

Організаційна робота:

Дев’ять років поспіль була членом ради факультету. Певний період була також членом профспілкового комітету. У 2013-2014 навчальному році виконувала обов’язки секретаря кафедри історії України. Активно долучається до громадської роботи кафедри та міста.

За матеріалами http://historic.pnpu.edu.ua/kaf/istukr/laxach-to.html

Перейти до вмісту