Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Управління капбудівництва Полтавщини відкрило інформацію про забудови районного підпорядкування

Управління капбудівництва Полтавщини відкрило інформацію про забудови районного підпорядкування

interfejs-portalu

На порталі «Будуємо Прозоро!» тепер можна слідкувати за ходом робіт на забудовах, підконтрольних не лише Управлінню капітального будівництва Полтавської ОДА, але й органам влади районного значення.

Портал «Будуємо прозоро!» (http://zabudova.pl.ua/) — спільна ініціатива Управління капітального будівництва Полтавської ОДА та ГО «Інститут аналітики та адвокації», презентована полтавцям на початку лютого. Мета сайту — збільшити прозорість та підзвітність влади.

Створений він у формі інтерактивної карти. Натиснувши на значок об’єкта можна отримати базову інформацію про адресу, тип забудови, дані замовника та підрядника, об’єм фінансування. Також сайт дає можливість проаналізувати закупівлю по кожній забудові на порталі «ProZorro» (https://prozorro.gov.ua/).

Крім того, всі об’єкти можна подивитися у вигляді списку. Функціонал сайту дає можливість відфільтрувати їх за типом та місцем будівництва.

Якщо спочатку на «Будуємо Прозоро!» можна було слідкувати лише за ходом робіт на об’єктах, підконтрольних УКБ, то зараз до ініціативи долучилися і райони. Сьогодні користувачам доступна інформація про 47 забудов на території Полтавської області.

yurij-nestulya-ta-tymofij-holban

— Приємно, що нашу ініціативу підтримали на рівні районів. А функціонал порталу «Будуємо Прозоро!» розширюється, він стає ще зручнішим для користувачів. Сьогодні «влада» та «прозорість» мають стати синонімами, — зазначив начальник Управління капбудівництва Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Крім того, функціонал порталу розширюватиметься і надалі. До нього поступово підключаються інші органи влади.

— Зараз до порталу вже доєднується місто, тобто найближчим часом об’єкти, що будуються та реконструюються за міський кошт, також відображатимуться. Полтавці отримають додаткове джерело інформації щодо витрат бюджетних грошей, — розповів виконавчий директор ГО «Інститут аналітики і адвокації» Юрій Нестуля.

Крім того, він додав, порталом серйозно зацікавилася Одеська область. Для неї вже готується програмне забезпечення.

—Маємо надію, що полтавський досвід стане всеукраїнським, — зазначив Нестуля.

valerij-holovko

Створення порталу «Будуємо Прозоро!» та подальше розширення його функціоналу позитивно оцінює і керівництво області. За словами голови Полтавської ОДА Валерія Головка, він підтримує прагнення українців знати куди і як йдуть їхні кошти:

— Всі ініціативи, спрямовані на збільшення рівня прозорості нашої роботи отримують від мене максимальне сприяння. Тим більше, якщо вони постійно розвиваються, як у випадку з «Будуємо Прозоро!».

Прес-служба Полтавської ОДА

Перейти до вмісту