Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство 

У Полтавській області зменшилася заборгованість із заробітної плати

У Полтавській області зменшилася заборгованість із заробітної плати

groshi_36bae

Зважаючи на соціальну значимість, питання погашення заборгованості із заробітної плати є одним з найважливіших у діяльності органів влади. У тісній співпраці з контролюючими органами та іншими зацікавленими сторонами вживаються системні заходи, направлені на погашення зарплатних боргів, особливо на економічно активних підприємствах, повідомляють у Полтавській ОДА.

У лютому цього року загальна сума заборгованості із заробітної плати зменшилася на 2,3 млн грн і на 1 березня  склала 25,7 млн грн, в основному, за рахунок економічно активних підприємств.

Повністю погашено зарплатні борги перед працівниками  ДП „Полтавський облавтодор” (включаючи філії) − 2,3 млн грн та Філії „Полтавський виробничо-експлуатаційний технічний вузол зв’язку” ДП „Укрдорзвязок” − 82 тис грн,  зменшено − на трьох економічно активних підприємствах на 695 тис грн. Заборгованість погашена майже перед 1 тис. працівників.

Станом на 1 березня  зарплатні борги мали 11 економічно активних підприємств на суму 8,8 млн грн, найбільші з яких: ТОВ „Техмолпром”  (м.Гадяч)– 3,4 млн грн, ТОВ „Гадячсир” (м.Гадяч) – 2,1 млн грн, ПрАТ „Будівельне управління №9 „Полтаванафтогазбуд”  (Полтавський район) – 1,1 млн грн, ПАТ „Рижівський гранітний кар’єр” (м.Горішні Плавні) – 835 тис грн, ДВНЗ „Кременчуцький коледж транспортної інфраструктури” (м.Кременчук) −  737 тис грн.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації здійснює щотижневий моніторинг  виплати заборгованої  заробітної плати на підприємствах області. За оперативними даними, за дві декади березня статистична заборгованість із заробітної плати на економічно активних підприємствах порівняно з 01.03.2017 зменшилася на 1,3 млн грн.

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Розенка П.В. від 20.01.2017 в області забезпечено розроблення графіків погашення заборгованості із заробітної плати у 2017 році по кожному економічно активному підприємству-боржнику та контроль за станом їх  виконання. 

Перейти до вмісту