Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві презентували ініціативу «Муніципальна варта» для учасників АТО у селах

У Полтаві презентували ініціативу «Муніципальна варта» для учасників АТО у селах

prezentatsiya-initsiatyvy-munitsypalna-varta

Голові Полтавської ОДА Валерію Головку та представникам силових відомств області презентували ініціативу «Муніципальна варта», яка має на меті допомогу в соціалізації учасників АТО у сільській місцевості.

Презентували ініціативу Валерій Довженко, керівник Центру допомоги учасникам АТО у Полтавській області та депутати облради Геннадій Коваленко і Руслан Рогов. Кожного місяця у Центрі допомоги учасникам АТО проводять моніторинг ситуації, що склалась з хлопцям, які повернулись із фронту. На сьогодні у селах велика проблема з працевлаштуванням.

Валерій Довженко, керівник Центру допомоги учасникам АТО
Валерій Довженко, керівник Центру допомоги учасникам АТО

Коли вони повертаються додому, то не мають можливості отримувати кваліфіковану психологічну допомогу, — говорить Валерій Довженко. — Їхні односельчани декілька разів послухають про війну та подвиги, але дуже швидко забувають про це. І бійці залишаються наодинці зі своїми проблемами. А на фоні відсутності роботи відчуття непотрібності лише поглиблюється.

У той самий час у селах виникла проблема з охороною правопорядку. Через недостатню охорону, фермери та сільськогосподарські підприємства несуть збитки від крадіжок врожаїв.

valerij-holovko

Впровадивши цю ініціативу ми вирішимо кілька питань одночасно, — говорить Валерій Головко. — По-перше, хлопці матимуть роботу, по-друге, вирішиться питання з правопорядком на селі.

Подібну організацію уже створили у Миргороді — «Щит Миргородщини». Там уже написали та зареєстрували статут, незабаром розпочнуть роботу за принципом добровільних народних дружин.

Керуючись їхнім досвідом ми і пропонуємо створити організацію в Полтавській області, — продовжує Валерій Довженко. — Не можна допустити, щоб повторились події часів війни у Афганістані, коли хлопці повертались та просто спивались, або йшли у кримінал. Це відбувалось саме через їхню незайнятість.

Валерій Головко підтримав впровадження подібної ініціативи в області, але наголосив, що необхідно усе добре продумати та прописати, аби не створити додаткових проблем:

Ми зараз повинні надати підтримку, яку вони потребують. Необхідність створення такої організації ні в кого не викликає запитань. Сьогодні ми уже розробляємо багато програм по допомозі учасникам АТО. Це реабілітація і самих бійців, і адаптація та реабілітація в межах родин, і навчання та відпочинок дітей.

Представники силових структур області також підтримали створення подібної організації та готові до співпраці. За словами голови ОДА, після написання детального статуту роботи організації необхідно спілкуватися з керівниками кожної силової структури області. Вони дадуть координаторів за напрямками, щоб спільно відпрацювати всі моменти. Адже потрібно врахувати усі плюси і мінуси організації роботи.

 

Перейти до вмісту