Ви тут:
Головне Культура Полтавщина прес-конференція Суспільство ТОП-новина 

У рамках проекту «СВОБОДА. ГІДНІСТЬ. ПАТРІОТИЗМ» до Полтави завітали діти з Луганщини (ФОТО)

У рамках проекту «СВОБОДА. ГІДНІСТЬ. ПАТРІОТИЗМ» до Полтави завітали діти з Луганщини (ФОТО)

dsc_0012

У прес-центрі ОКІА “Новини Полтавщини” відбулася прес-конференція-презентація соціально культурного проекту для підлітків та молоді «СВОБОДА. ГІДНІСТЬ. ПАТРІОТИЗМ».

Як повідомили під час прес-конференції, проект відбуватиметься протягом тижня. Особливість його полягає в тому, що до Полтави запросили дітей із зони бойових дій, а саме з міста Попасне.

“До Полтави із Попасного завітав танювальний колектив “Оберіг”. Ця малеча кожного дня здійснює маленький громадянський подвиг. Жити, навчатися та працювати там не просто важко, а й небезпечно для життя!”, – розповів громадський діяч, письменник, автор креативної ідеї Микита Кашницький.

Також він зазначив, що основна мета проекту – показати, що Україна – єдина країна, та що чужих дітей не буває.

dsc_0009

“Колектив завітає до Полтави 21 березня на чолі з директором закладу – Мариною Устенко. Протягом трьох днів на школярів зі Сходу чекає надзвичайно цікава і насичена програма: знайомство та спілкування з однолітками, екскурсійна програма містом. Учні зможуть ознайомитись із місцевими особливостями культури, звичаями та традиціями Полтавщини; відвідають музеї, завітають до театру”, – повідомила в.о. директора ПМБК Оксана Дейнега.

За словами Оксани Дейнеги, також запланований благодійний концерт, у рамках якого планується зібрати кошти для придбання традиційних українських костюмів для школярів. Учасниками концерту будуть як кращі художні колективи Полтави, так і колектив «Оберіг» з Попасної.

“Проект спонукає підлітків та молодь до освітнього, духовного, інтелектуального розвитку, їх соціалізації і життєвому самовизначенню через залучення до культуротворчої діяльності; стимулює вивчення історії та культурних надбань українського народу”, – зазначила завідувач відділу національно-патріотичного виховання ПОІППО імені М. В. Остроградського Марина Єщенко.

Заходи у рамках проекту пройдуть  з 21 по 23 березня у Полтавській гімназії №31, Полтавському обласному театрі імені М.Гоголя, Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви», Полтавському краєзнавчому музеї.

Благодійний концерт відбудеться в Полтавському міському будинку культури 22 березня о 17:00.

dsc_0024

dsc_0011

 

Перейти до вмісту