Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відзначають День українського добровольця

У Кременчуці відзначають День українського добровольця

5

У  Кременчуці на площі Незалежності запрацювала патріотична виставка, присвячена  Дню українського добровольця. Організована вона зі ініціативи кременчужан, які відстоювали цілісність і суверенітет України в зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє Кременчуцька міська рада.

Гості заходу мають можливість ознайомитися з унікальними експонатами військової виставки , які відображають історію визвольної боротьби українців за незалежність в різні роки становлення української держави, фотогалереєю портретів героїв минулої та сучасної України, знаних на увесь світ українських діячів, тощо.
Роль екскурсоводів на себе взяли кременчуцькі історикознавці з числа учасників АТО, які є свідками та учасниками реальних подій, що наразі відбуваються на сході України.
3
У відкритті виставки, присвяченої Дню українського добровольця, взяли участь представники міської влади, члени громадських формувань, які в своїх лавах об’єднують учасників бойових дій, волонтери, службовці військових підрозділів, що дислокуються в нашому місті, учні та студенти навчальних закладів, пересічні кременчужани.
Також на площі Незалежності стоїть польова кухня, де кожен бажаючий безкоштовно може скуштувати смачну солдатську кашу, приготовану за рецептами військових кухарів.
Охочі потрапити на патріотичну виставку зможуть це зробити упродовж всього дня включно до 19:00 години. Після цього на площі Незалежності розпочнеться концерт патріотичного гурту «Широкий лан», репертуар якого складається з музичних творів, народжених в зоні бойових дій.  
7
Нагадаємо, що у рамках святкування Дня українського добровольця, у  Кременчуці буде проведена факельна хода. ЇЇ маршрут пролягатиме від меморіалу  «Вічно живим» – просп.  Свободи – вул.  Халаменюка – вул.  Соборною  –  до площі  Незалежності. Початок факельної ходи намічений на  17.45 год. У зв’язку з даними заходами рух автотранспорту на вищевказаних вулицях буде тимчасово обмежений до 21 години.
1 2 4 6
Перейти до вмісту