Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Храмі Кременчуцької виховної колонії відбулося богослужіння, присвячене Святу православ’я

У Храмі Кременчуцької виховної колонії відбулося богослужіння, присвячене Святу православ’я

dscn6682

Днями у Храмі Іоанна Хрестителя Кременчуцької виховної колонії відбулося богослужіння, присвячене великому християнському Святу православ’я, яке святкується в першу неділю Великого Поста.

Ієрей Української православної церкви отець Олександр розповів підліткам про історію виникнення Свята Православ’я, яке значуще тим, що в IX віці була визнана і стверджена православна віра і наданий дозвіл поклонятися святим іконам. Хлопці із цікавістю слухали про життя святих мужів і жінок, благочестивих і праведних, які страждали за свою віру і відданість Богу.

Після богослужіння, яке було сповнене світлих молитов і гармонійного церковного співу, Отець Олександр повідав юнакам Євангельську притчу про багача і Лазаря, смисл якої в осмисленні своїх гріхів і у щирому покаянні, набутті віри, прояву милосердя і співчуття до людей. Отець розмовляв з хлопцями про їх майбутнє життя, яке може бути сповнене радістю, любов’ю і гарними вчинками, а може призвести до морального і духовного “падіння”. Все залежить від них самих, від їх вибору і усвідомлення своїх цілей, думок і дій.

Декілька підлітків, в цей Святковий день сповідалися і причастилися до Святих Христових Таїн.

dscn6675

Перейти до вмісту