Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

До суду направлений обвинувальний акт щодо митника за отримання неправомірної вигоди

До суду направлений обвинувальний акт щодо митника за отримання неправомірної вигоди

prok_650x410Слідчими прокуратури Полтавщини завершено досудове розслідування щодо керівника одного з митних постів Полтавської митниці Державної фіскальної служби, який отримав неправомірну вигоду. Обвинувальний акт щодо нього за ч. 3 ст. 368 КК України направлений до суду. Про це повідомив начальник управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Полтавської області Ігор Поночовний.

Правоохоронець обвинувачується в тому, що у листопаді 2016 року він вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду за надання дозволу на переробку товарів на митній території України та сприяння у реекспорті продуктів переробки.

«Обвинувачений пообіцяв підприємцю, що у випадку надання йому неправомірної вигоди питання про надання вищевказаного дозволу без проведення відповідної перевірки буде вирішене», – розповів Ігор Поночовний.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення чи не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує і надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища.

Перейти до вмісту