Ви тут:
Головне децентралізація Полтавщина Суспільство 

Набрала чинності постанова, яка визначає новий механізм зарахування частини акцизу до місцевих бюджетів

Набрала чинності постанова, яка визначає новий механізм зарахування частини акцизу до місцевих бюджетів

001

До місцевих бюджетів надходитиме 13,44% акцизу з виробленого та ввезеного пального. Про це повідомляє “Децентралізація влади”.

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до бюджетів місцевого самоврядування» (№ 96 від 8 лютого 2017 року). Документ опубліковано на Урядовому порталі.

Постанова передбачає, що 13,44 % акцизного податку з виробленого та ввезеного пального буде закраховуватися до місцевих бюджетів. Крім того, документ визначає, що розподіл частини акцизного податку з пального між місцевими бюджетами відповідно до часток для зарахування до місцевих бюджетів буде відбуватися щоденно.

Такий механізм розподілу названого акцизу, як роз’яснювало Міністерство фінансів, сприятиме детінізації та підвищить ефективність сплати акцизного податку, а також забезпечить стабільні надходження до місцевих бюджетів.

Раніше, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що Уряд докладатиме зусиль, щоб обсяг акцизів, що направлятимуться у місцеві бюджети після зміни системи їх зарахування, був більший, ніж у 2016 році.

Перейти до вмісту