Ви тут:
Надзвичайні ситуації Суспільство Україна 

Георгій Тука закликав голів ОДА, місцевих рад та міст надати допомогу постраждалим внаслідок вибухів у Балаклеї

Георгій Тука закликав голів ОДА, місцевих рад та міст надати допомогу постраждалим внаслідок вибухів у Балаклеї

В ніч на 23 березня у місті Балаклія Харківської області, на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Усі вибухи відбуваються на технічній території арсеналу, проте спостерігаються поодинокі випадки розльоту осколків.

Через це, в радіусі потенційного ураження евакуюють населення, станом на 7:30 надзвичайники евакуювали близько 20 тисяч осіб.

Заступник міністра з тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб України Георгій Тука звернувся до голів обласних адміністрацій, місцевих рад, та міських голів з проханням долучитися до надання допомоги постраждалим у Балаклеї.

“З самого ранку вже працюємо над наданням допомоги постраждалим: вже тривають переговори з міжнародними організаціями, вже є зв’язок з Адміністрацією Харківської області. Сподіваюсь, нам вдастся відреагувати так само оперативно, як це відбувалось в Авдіївці. Хочу звернутись до всіх Голів ОДА, Голів Рад та мерів міст! Колеги! Я чудово па’ятаю, як всім світом Україна допомогала нам на Луганщині після вибухів у Сватовому! Повірте, вам щиро дякую не лише я особисто, а й тисячі сатівчан! Допомога йшла з усієї держави: плівка, шифер, скло, цвяхи, ремонтні бригади… Дуже прошу вас, колеги, не покинути харків’ян! Допомога ніколи не буває зайвою!!!”, – написав Тука на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Перейти до вмісту