Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Дар’я Бриндак: «Міністерством юстиції України запущено онлайн будинок юстиції»

Дар’я Бриндак: «Міністерством юстиції України запущено онлайн будинок юстиції»

0121

23 лютого відбулась презентація виходу проекту Міністерства юстиції України «Онлайн будинок юстиції» на всеукраїнському рівні.

Віднині послугами з повторного отримання документів у сфері реєстрації актів цивільного стану, а також реєстрації та ліквідації фізичної особи-підприємця зможуть скористатися всі українці. Для цього достатньо зайти на сайт сервісу http://online.minjust.gov.ua.

На порталі сервісу можна знайти інструкцію з отримання кожної запропонованої послуги, а також залишити відгук.

Окрім вищезгаданих сервісів, українці також можуть отримати інформацію з усіх реєстрів Мін’юсту, зареєструвати громадське об’єднання або засіб масової інформації, отримати дані про електронний цифровий підпис. 

Ще одна новація – соціальний ліфт, де кожен український юрист може залишити свою анкету і вона буде автоматично вноситися в пропозиції із заповнення вільних вакансій в системі юстиції.

Також в «онлайн будинку» можна скористатися послугою «СМС-Маяк», яка передбачає можливість отримання інформації щодо будь-яких змін в реєстрах бізнесу й нерухомості щодо майна.

На сьогодні Мін’юст входить в лідери серед  державних органів, де запроваджуються електронні технології та проводяться реформи у сфері дерегуляції.

Слід відмітити, що величезні корпорації відмовилися від паперових носіїв ще 10 років тому. Нині у світі прослідковується тенденція відходу від паперових носіїв. Мін’юст також є частиною цього процесу, адже це швидкість і зручність для громадян, бізнесу та всього суспільства.

Перейти до вмісту