Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

АМКУ: міське Управління ЖКГ та ЖЕО №2 мають повернути полтавцям кошти за ненадані послуги

АМКУ: міське Управління ЖКГ та ЖЕО №2 мають повернути полтавцям кошти за ненадані послуги

Прибирання снігу у Полтаві
Прибирання снігу у Полтаві

Полтавське обласне тервідділення АМКУ прийняло попередні рішення по справах стосовно Управління ЖКГ міськвиконкому Полтавської міськради з «ЖЕО №2» та «УМБ №23».

Перша справа стосується бездіяльності ЖЕО та відсутності контролю за його роботою зі сторони Управління ЖКГ. Друга — неналежного прибирання доріг та тротуарів ПАТ «УМБ №23».

За попередніми рішеннями «ЖЕО №2» має повернути населенню частину коштів, сплачену за їхні послуги у комунальних платіжках. А також сплатити до міського бюджету суму за невиконані роботи. Аналогічна ситуація по «УМБ №23» — організація має повернути кошти по тим обєктам, де не надала послуги. Йдеться у повідомленні прес-служби Полтавського тервідділення АМКУ.

Сьогодні важко говорити про суми, які повинні бути повернуті до бюджетів, адже фігуранти справ не надали акти виконаних робіт. Зазначені органи також сплатять штрафи по 68 тис. грн. за кожне порушення.

Якщо говорити про справу «УМБК №23», за даними міського Управління ЖКГ, цей орган отримав 34 млн грн. за виконання послуг. Хоча тендер від самого початку був розрахований на 70 млн грн.

volodymyr-onischenko1
Володимир Оніщенко

Ви проводили тендер, ви пересвідчились, що це підприємство в змозі фізично, за наявності матеріальних, людських, технічних ресурсів, надавати послуги? Якщо так, то чому вони цього не зробили?— прокоментував цю справу голова Полтавського АМКУ Володимир Оніщенко.

Стосовно «ЖЕО №2», який відповідав за прибирання тротуарів та доріг, йому також перерахували кошти за прибирання «червоних ліній». У АМКУ провели перевірку, але так не отримали детальної відповіді.

У тервідділенні звертають увагу на один нюанс — більше 800 обєктів здані «ЖЕО №2» в аренду. У цій організації вважають, що території біля них мають прибирати орендарі. Хоча комунальні платежі входять в плату за оренду.

В АМКУ наголосили, що підготують для міськовиконкому рекомендації для розробки порядку здачі обєктів в оренду. Якщо необхідно, там потрібно передбачити, що за «червоною лінією» має слідкувати орендар.

Крім того, Володимир Оніщенко виразив занепокоєння сьогоднішнім станом прибирання вулиць:

Ходжу по Полтаві і в мене виникає питання. Тендер провели по утриманню тротуарів, вулиць і так далі, може хтось і бачить, де вони метуться? Я, чесно кажучи, ні.

Остаточні висновки по цим справам приймуть 16 березня. Наразі всі фігуранти отримали попередні висновки і мають час, щоб ознайомитись з ними та надати своє заперечення або погодження. Це право субєктів справи, тому вони можуть і не реагувати жодним чином.

Також АМКУ направило попередні рішення в Полтавську обласну прокуратуру, щоб цей орган розглядав їх під кутом кримінальної відповідальності.

Перейти до вмісту