Ви тут:
Головне Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

За останні 2 тижні на Полтавщині сталось 36 пожеж та 23 ДТП, двоє людей загинуло, – Стеблянко

За останні 2 тижні на Полтавщині сталось 36 пожеж та 23 ДТП, двоє людей загинуло, – Стеблянко

dsc_0097

За останні 2 тижні на Полтавщині сталося 36 пожеж, внаслідок чого 1 людина загинула. Також трапилось 23 дорожньо-транспортні пригоди, 1 людина загинула, 30 травмованих. Зафіксовано 2 випадки виявлення застарілих боєприпасів. Про це сьогодні, під час щотижневої апаратної наради у голови ОДА, повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Віктор Стеблянко .

“Що стосується дорожньо-транспортних пригод, то тенденція минулого року зберігається, кількість ДТП на території області постійно зростає , і в тому числі збільшилась кількість травмованих та загиблих”, – зазначив він.

Також Стеблянко поінформував присутніх щодо ситуації з льодоходом та підтопленням територій талими водами.

dsc_0167

“На сьогоднішній день спостерігається підйом води у річках. Це пов’язано з підвищенням температури повітря. Найбільше рівень води піднявся у річці Псьол, якщо станом на п’ятницю за добу рівень води піднімався до 15 сантиметрів, то за останню добу  – на 39”, – зазначив Стеблянко.

Він повідомив, що у зв’язку з тим, що тепла погода наступила у лютому, а на території РФ танення снігу не відбулося, то загроза підтоплення є низькою.

“Звертаюсь до голів райдержадміністрацій, аби вони спостерігали за прогнозом погоди. Полтавський обласний центр гідрометеорології надає розгорнуту довідку, завдяки якій можна щодоби спостерігати за рівнем зростання талих вод”, – підсумував свою доповідь Віктор Стеблянко.

dsc_0162

Перейти до вмісту