Ви тут:
Медицина Освіта Полтавщина Суспільство 

“Вартові життя”: В Полтаві пройшов майстер – клас з базової підтримки життя

“Вартові життя”: В Полтаві пройшов майстер – клас з базової підтримки життя

dsc_0002

18 лютого ГО ” Вартові життя” провели майстер – клас з базової підтримки життя. Там розповіли: чому власна безпека – найважливіше, як вбиває страта свідомості, чи можна “запустити” серце, яке зупинилося.

“Домедична допомога не вимагає глибоких медичних знань або проведення складної діагностики. Заходам з невідкладної допомоги неважко навчитися. Їх легко запам’ятати і застосовувати при необхідності. Але, незважаючи на цю простоту, вони дійсно здатні врятувати людське життя. Домедична допомога – це дії до прибуття медиків.” -директор ГО “Вартові життя” Вікторія Лоза.

“Від 30 до 50 тисяч людей щороку гине в Україні через те, що в момент різкого погіршення стану їхнього здоров’я або отримання травми поряд не виявилося нікого, хто вмів би надавати невідкладну домедичну допомогу. Бригада екстреної допомоги зазвичай не встигає прибути на місце протягом 5 хв., коли людину ще можна врятувати. Ця проблема актуальна для всіх країн світу. У країнах Європи 60-80% громадян вміють надавати таку допомогу, цього дітей вчать зі школи. Ми проводимо тренінги за всесвітньо відомою програмою BLS (базова підтримка життя). Найперше завдання, звісно ж, навчити ефективно надавати домедичну допомогу. Саме так, адже я сама була свідком численних помилок і неточностей, які люди допускали під час надання невідкладної допомоги. Адже чи не найбільша проблема – часто люди не беруться допомагати, бо просто не знають як і бояться ще більше нашкодити, –  розповідає директор ГО “Вартові життя” Вікторія Лоза.

Майстер – клас тривав чотири години. Учасники вчились правильно робити масаж серця, штучне дихання,  надавати першу допомогу при втраті свідомості. Директор організації наголосила, що при втраті свідомості потерпілому потрібно обов’язково забезпечити додатковий доступ повітря. Та розповіла як правильно це зробити.

Присутні мали змогу на практиці закріпити здобуті знання. Та самостійно вже повторити засвоєні навики.

На заході були присутні лікарі педіатри, всі бажаючи могли поспілкуватись з ними та задавати будь – які питання, що з’являлись.

Після завершення навчань учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати.

dsc_0013

dsc_0016

dsc_0067

dsc_0070

dsc_0078

dsc_0080

dsc_0062

dsc_0031

dsc_0029

dsc_0024

dsc_0026

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту