Ви тут:
Захисник України Суспільство Україна 

В Україні запустили додаток для першої психологічної допомоги військовим

В Україні запустили додаток для першої психологічної допомоги військовим

vijskovyj_dytyna
Мобільний додаток #PFAmobileUkraine створили для волонтерів, рятувальників та інших служб реагування. Його можна завантажити на #iOS та #Android. Після завантаження програма не потребує доступу до інтернету. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони у Facebook.

Завдяки цьому додатку можна надати допомогу тим, хто перебуває чи перебував у зоні #АТО. Насамперед новація буде корисна комбатам, які хочуть допомогти підопічним, чи волонтерам, які постійно контактують з постраждалими.

ec3e99e-dodatok-dopomoga

Додаток пропонує певний алгоритм дій, який варто застосовувати при першій психологічній допомозі. Окремо прописана послідовність дій для роботи з дорослими, підлітками і немовлятами: від симптомів до схеми допомоги. Це адаптований додаток PDF-mobile Національного центру ПТСР у США.

У додатку є низка зручних опцій, зокрема «Зафіксувати дані», котра допомагає зберегти інформацію про постраждалих, та «Дорожня карта», що дозволяє перескерувати людину туди, куди їй потрібно: влаштувати дитину в садок чи отримати гуманітарну допомогу тощо.

 

 

Перейти до вмісту