Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

З 1 березня у Полтаві запровадять нові тарифи на електроенергію

У Полтаві з 1 березня запровадять нові тарифи на електроенергію

3-0-1405857947_poe_amku

Остання із трьох хвиля подорожчання послуги діятиме з 1 березня, послуга подорожчає на 26-30%. З першого дня весни 2017 року діятимуть нові тарифи на електроенергію. Паралельно запроваджуються зміни обмежуючих величин блоків тарифів. Про це повідомили в ПАТ ” Полтаваобленерго”.

Якщо раніше межа першого блоку (до 100 кіловат на місяць) для населення сільської місцевості була 150 кВт/год на місяць, то відтепер для них, як і для містян, ця межа становитиме 100 кВт/год Другий блок (більше 100 кіловат) для обох категорій споживачів починатиметься від 100 кВт/год. на місяць, при цьому граничної межі для нього не встановлено.

Ті, хто використовує електричну енергію в межах першого блоку сплачуватимуть за одну кВт/год 90 копійок, (з 1 вересня 2016 року — 71 коп). Вартість електроенергії другого блоку — 1 грн 68 коп за одну кВт/год (було — 1,29 грн).

При цьому варто пам’ятати, що для деяких категорій споживачів, зокрема багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, незалежно від обсягів споживання, обмежуючі величини блоків відсутні взагалі, а вартість 1 кВт/год. — 90 копійок.

Слід звернути увагу, що для жителів міст і сіл, які проживають у багатоквартирних негазифікованих будинках і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання та мешканців житлових будинків (у т. ч. готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками, буде дещо обмежений ліміт. Так, по першому блоку їм замість 3600 надаватиметься 3000 кВт/год. на місяць. Граничної межі для другого блоку немає. А сплачувати цій категорії споживачів в опалювальний період, а саме з 1-го жовтня по 30 квітня включно, за обсяг, спожитий до 3000 кВт/год. на місяць, необхідно буде 90 копійок, а понад 3000 кВт/год. — 1,68 грн.

 

Перейти до вмісту