Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройшов благодійний турнір “Кубок героїв” (ФОТО)

У Полтаві пройшов благодійний турнір “Кубок героїв” (ФОТО)

dsc_0032

25 лютого у виставковій залі Міського будинку культури відбувся щорічний благодійний аматорський турнір зі змішаних єдиноборств серед ультра України. У заході взяли участь близько 50 фанатів футбольних клубів «Шахтар», «Чорноморець», «Зоря», «Ворскла» та «Полтава».

Ініціаторами заходу виступив фанатський рух ФК «Ворскла», громадська організація «Молода гордість», за підтримки ФК «Ворскла». Організатори турніру не ставили собі за мету визначити найкращих бійців. Турнір присвячений пам’яті героїв, котрі віддали життя, захищаючи Україну, і мужності бійців, що боронять нашу країну зараз. Захід покликаний пропагувати серед молоді здоровий спосіб життя, виховувати повагу до борців за незалежність України та вшанувати пам’ять загиблих.

«Ми хочемо викликати в молоді інтерес саме до спортивних заходів. Щоб вони проводили час з користю, а не на вулиці, вживаючи алкогольні напої. Молодше покоління має бачити, що у нас є на кого рівнятися», – каже один з організаторів турніру.

Одне із завдань благодійного турніру – це висвітлення як прикладу для наслідування життя та героїчного подвигу фаната полтавського ФК «Ворскла», бійця полку «АЗОВ» Антона Грицая, котрий мав патріотичні погляди і поліг у лютому 2015-го року на Донбасі, захищаючи суверенітет та державну цілісність України.

Цей турнір – спроба згуртувати патріотично налаштовану молодь – представників фанатських рухів та добровольчих батальйонів – та соціалізувати фанатів у проукраїнському середовищі. Також він дає змогу молодим спортсменам виступити на професійній сцені.

«Хороша організація, хороша клітка, хороша підготовка. Нас гарно зустріли, залишили переночувати», – діляться своїми враженнями учасники турніру.

«Кубок героїв» – це благодійний захід. Він пропагує волонтерство як одну із форм патріотизму. У його рамках було зібрано кошти на потреби військових, які зараз знаходяться в зоні АТО.

dsc_0056

dsc_0218

dsc_0262

dsc_0345

dsc_0368

Перейти до вмісту