Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві презентували фільм-реквієм “Піски. Лицарі неба” (ФОТО)

У Полтаві презентували фільм-реквієм “Піски. Лицарі неба” (ФОТО)

dsc_0014

Учора в Палаці дозвілля “Листопад” відбувся показ документальної стрічки “Піски. Лицарі неба”. Стрічку презентувала “Студія 21-й кадр”. Прем’єра фільму зібрала майже повний зал глядачів.

Перед показом фільму, Володимир Раковський, шкільний вчитель загиблого полтавця, бійця батальйону “Дніпро-1”, героя фільму “Піски. Лицарі неба” Валерія Боняківського, виконав для присутніх пісню, написану у пам’ять про учня.

dsc_0002

“Сумно було дізнатися, що Валерій, один з найулюбленіших учнів, загинув. Світла йому пам’ять. Але я дуже пишаюся тим, що мав честь 7 років його вчити і музиці, і фізиці. Я буду завжди згадувати його, дивлячись на картини, які він мені подарував”, – додав Володимир Раковський.

“Слово “Піски” до війни багато хто з нас навіть і не знав, що це таке. Тепер, для нас це стало символом звитяги і мужності, твердості наших захисників” – зазначив у своєму виступі архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

dsc_0005

“Дивитися такі фільми – це теж робота. Я вражена від того, скільки людей сьогодні завітало на показ стрічки. Таким чином ви теж висловили свою громадянську позицію. Дякую вам. Кажучи стосовно фільму, я думаю, що прийде час і про добровольчі батальйони знімуть не один художній фільм, але сьогодні це документальний фільм, фільм – реквієм. Не дивлячись на те, що такі фільми знімати дуже важко, я розумію, як чекають цих стрічок рідні загиблих”, –  автор ідеї фільму “Піски. Лицарі неба” Катерина Стрельченко.

dsc_0008

У фільмі “Піски. Лицарі неба” зібрані спогади побратимів, дружин, дітей, матерів бійців полку “Дніпро-1”, які героїчно віддали своє життя за волю України. Зовсім молоді хлопці та мужні дорослі чоловіки – всі вони безстрашно і відважно захищали свою державу, але у війни були свої жорстокі плани.

Стрічка не залишила байдужим жодного глядача у залі. Люди виходили ховаючи сльози скорботи за загиблими синами України.

Також, у холі Палацу Дозвілля “Листопад” були встановлені благодійні скриньки. Кошти збирали на лікування важкопораненого полтавця Ігоря Бахмута, який втратив ногу у боях під Авдіївкою.

Наприкінці фільму Катерина Стрельченко подякувала своїм колегам – оператору Дмитру Панкову, сценаристу Олені Ауловій, дизайнеру Андрію Башкатову, композитору Егору H.A.R.D. , Тарасу Ткачу за спільну роботу.

dsc_0013

dsc_0038

dsc_0058

dsc_0036

dsc_0025

dsc_0023

dsc_0020

 

 

Перейти до вмісту