Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У навчальних закладах Полтавщини проводяться профілактичні заходи щодо попередження суїциду серед дітей та підлітків

У навчальних закладах Полтавщини проводяться профілактичні заходи щодо попередження суїциду серед дітей та підлітків

pfpbwzwgrge

У навчальних закладах області проводяться тематично-профілактичні заходи для батьків та учнів,  на тему «Вбережімо дітей!», спрямовані на попередження суїцидальних намірів серед дітей та підлітків, повідомляє Департамент освіти і науки Полтавської ОДА.

Вже багато місяців поспіль у Мережі Інтернет  обговорюють підліткову гру “Синій кит”, або ж “Тихий дім”, “Море китів”, “Розбуди мене о 4:20″. У смертельної гри багато назв, але результат завжди однаковий – закінчене життя і зламані горем батьки, які не розуміють, що ж змусило дитину звести рахунки з життям.

Метою даних заходів є інформування дітей, підлітків та їх батьків про небезпеку, яку може заподіяти прийняття участі в таких іграх «смерті». Грою це назвати важко. Діти, пригнічені своїми проблемами, шукають розради у соцмережах. У першу чергу рекомендації батькам приділяти дітям увагу, щоб вони не витрачали час на соцмережі, де вони знаходять подібні групи.

ky3rmpk0rc0

У такому віці підлітки прагнуть самоствердження, отримати місце в соціумі, довести, на що вони здатні.  Виконуючи квести й завдання, дитина підвищує самооцінку, їй здається, що тут нею, нарешті, цікавляться, її розуміють. У багатьох підлітків трапляються проблеми у житті, які здаються їм нерозв’язними. Тоді вони найбільше потребують підтримки і любові своїх близьких людей – не показової і оптимістичної, а допомоги в розумінні себе і світу.

 

 

Перейти до вмісту