Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуцькій виховній колонії провели заняття з елементами Форум-театру

У Кременчуцькій виховній колонії провели заняття з елементами Форум-театру

dscn5495

Заняття з вихованцями було направлене на вміння вирішувати різні соціальні, психологічні і побутові проблеми. Спеціаліст із Кременчуцького Центру для сім’ї, дітей та молоді Марія Іванченко допомогла юнакам усвідомити і проаналізувати соціально-побутові ситуації, які можуть виникнути після звільнення, розповіла, в які служби можна звернутися для вирішення різних побутових питань.

dscn5486

Спочатку з вихованцями обговорили проблеми, які можуть виникнути в новому соціальному середовищі після звільнення. Юнаки перелічили найактуальніші сфери, такі як: сімейні взаємовідносини, влаштування на роботу, здобуття професійної освіти, житло, оформлення документів, спілкування в родині і з друзями

Юнаки прийняли участь в цікавих іграх та вправах, направлених на вміння долати життєві труднощі, розвивати морально-психологічну стійкість, формування комунікативних навичок: «Простір», «Джунглі», «Атоми та молекули», «Гіпнотизер», «Трансформація почуттів» тощо.

dscn5468

Особливо незвичним та креативним для хлопців стали будування скульптур. Під час юнаки будували композиції, які висвітлювали сімейні та родинні, житлові та трудові, фінансові та соціальні проблеми, з якими вони можуть зіткнутися після звільнення. Спочатку завданням було побудувати проблеми, а потім перетворити образи на позитивні. Разом шукали шляхи вирішення проблем та коло громадських і державних організацій, які можуть надати допомогу в цьому напрямку.

Заняття стало досить актуальним і важливим для вихованців, оскільки вони зрозуміли, що, знаючи шляхи вирішення і маючи обізнаність можна подолати перепони і труднощі.

Прес-служба Кременчуцької виховної колонії

Перейти до вмісту