Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ “обрізала” телефонний зв’язок з бойовиками, керований з Росії

СБУ “обрізала” телефонний зв’язок з бойовиками, керований з Росії

efeef3461321aa1519f6be908c4d5fa24f52dbff_147921576298

Неконтрольований канал міжнародного телефонного зв’язку, яким віддалено керували з Росії, ліквідувала у Сумах Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією. Про це повідомляє Прес-центр служби безпеки України.

Четверо сумчан через Інтернет за допомогою IP-телефонії отримували російський трафік в обхід міжнародних центрів комутації. Потім трафік оброблявся спеціалізованим програмно-апаратним телекомунікаційним комплексом та під виглядом місцевих телефонних розмов направлявся у мережі українських операторів мобільного зв’язку. У такий спосіб здійснювався телефонний зв’язок, у тому числі й з абонентами, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Кошти на оренду приміщень, а також винагороду за свою незаконну діяльність зловмисники одержували у вигляді електронних переказів від російської фірми.

n_2824_52687953

Під час обшуків в офісах та за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, «сім-банк», безпровідні модеми та півтори сотні карток українських операторів стільникового зв’язку. Загальна вартість вилученого обладнання становить понад півмільйона гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в мережу електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії із встановлення всіх причетних до протиправної діяльності. Також вивчається можливий зв’язок зловмисників з російськими спецслужбами.

n_2824_23783178

Перейти до вмісту