Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавський поліцейський покривав збут наркотиків

Полтавський поліцейський покривав збут наркотиків

l

На Полтавщині затримали родину, яка займалась незаконним збутом особливо небезпечних наркотичних засобів та працівника поліції, який за щомісячну грошову винагороду прикривав злочинну діяльність. Про це повідомили у прес-службі прокуратури у Полтавській області.

Встановлено, що упродовж 2016 року подружжя з Миргорода разом із сином та невісткою налагодили “сімейний бізнес” зі збуту особливо небезпечних наркотичних засобів наркозалежним особам. Цей “бізнес” існував завдяки сприянню працівника поліції.

У результаті проведення слідчих дій задокументовано систематичні факти збуту особливо небезпечних наркотичних засобів: опію ацетильованого та концентрату з макової соломки, а також факти надання неправомірної вигоди, отриманої від торговців наркотиками, вищевказаним працівником поліції своєму колезі за не викриття злочинної діяльності.

Так, під час обшуків вилучено велику кількість наркотичних засобів у концентрованому вигляді, гроші, здобуті в результаті злочинної діяльності, паспорти осіб, за які, ймовірно, купували наркотики в борг, та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність вказаної групи осіб.

На даний час затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 (пособництво у незаконному збуті наркотичних засобів) КК України. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Перейти до вмісту