Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Очільники Полтавщини вручили нагороди воїнам-афганцям (ФОТО)

Очільники Полтавщини вручили нагороди воїнам-афганцям (ФОТО)

dsc_0073

Вчора у Полтавській ОДА відбувся урочистий прийом та нагородження керівництвом облдержадміністрації та обласної ради представників обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану та нагородження активістів обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Щорічно, відповідно до указу Президента України, 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – День пам’яті. Саме в цей день святкують річницю коли був виведений контингент радянських військ з Афганістану у 1989 році.

dsc_0097

“Ваше покоління є прикладом мужності для наших воїнів, які сьогодні боронять кордони нашої держави. Ваш життєвий шлях і ваш життєвий досвід неодноразово давав відповідні поради, які виявились необхідними не тільки для окремих людей, але і в цілому для України. Це відбувалося і на Майдані, коли воїни-Афганці безпосередньо приймали участь у тих подіях. Це відбувається і зараз, коли афганці, знаходячись на передовій, або надаючи поради нашим воїнам, разом з ними захищають  кордони України від російського агресора. Ви як ніхто інший знаєте, що таке мир, і що таке війна”, – звернувся до воїнів-афганців перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.

dsc_0167

Всі присутні вшанували пам’ять полеглих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.

Під час прийому директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко поінформувала присутніх щодо соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій. Так, станом на 1 лютого 2017 року на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають права на пільги перебуває тисяча інвалідів війни, понад 3 тисячі учасників бойових дій,  337 членів сімей загиблих.

dsc_0197

“До нас постійно звертаються люди, що стоять на обліку в Полтавській області і ми разом з профільним Департаментом готові допомагаємо і готові й надалі надавати допомогу”, – зазначив Андрій Пісоцький.

Керівництво області обговорили з запрошеними воїнами тему  медичного забезпечення   ветеранів та учасників бойових дій, забезпечення санаторно-курортними путівками для оздоровлення, надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

dsc_0184

“Дякую за вашу мужність свідків і учасників тих подій. Для мене особисто це трагедія – два моїх побратими по зводу і мій друг були направлені до Афганістану і не повернулися. Тому обласна рада не тільки виділяє кошти на допомогу і соціальні програми, перш за все, ми хочемо вшанувати пам’ять і надати належну турботу ветеранам, – запевнив перший заступник голови обласної ради”, – подякував учасникам бойових дій перший заступник голови Полтавської облради Євгеній Холод.

Під час прийому перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод та перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький нагородили почесними грамотами і нагрудними знаками  активістів обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану та відзнаками УСВА учасників бойових дій в Афганістані.

dsc_0190

dsc_0179

dsc_0168

dsc_0158

dsc_0145

dsc_0135

dsc_0130

dsc_0128

dsc_0124

dsc_0087

dsc_0092

dsc_0102

dsc_0114

dsc_0118

 

 

Перейти до вмісту