Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Обласна рада пройшла тест совісті”, – Олександр Біленький

“Обласна рада пройшла тест совісті”, – Олександр Біленький

img_9813

Голова обласної ради Олександр Біленький зустрівся з представниками громад Полтавщини, під час їх навчання у обласному центрі перепідготовки підвищення кваліфікації держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування. У діалозі обговорили низку програм, які реалізовуються у області за ініціативи голови обласної ради. Особливо голів місцевих рад цікавили теми Асоціації органів місцевого самоврядування Полтавщини, програм “Електронний документообіг”, “Бюджет участі”, цьогорічного конкурсу ініціатив територій, спорудження спортивних майданчиків.

img_9816

– Нам повірили люди. Ми показали, що можемо реально вирішувати проблеми територій. На цей рік, зокрема, ми маємо заявки на 50 майданчиків з твердим покриттям. Моя воля – ставив би їх у кожному населеному пункті. Взагалі, розбудовував би інфраструктуру, щоб до невеликих населених пунктів повертались молоді і завзяті люди. На це ж направлені наші конкурс підтримки громад, бюджет якого цього року збільшився на 10 мільйонів гривень, – зазначив у спілкуванні голова обласної ради.

Великим здобутком для громад у цьому році є ухвалення Закону 3038, який передає частину ренти від використання надр області до місцевих бюджетів. Такою стала реакція Верховної Ради України на блокування дозволів на користування надрами, який слідом за депутатами Полтавської обласної ради поширився всією країною.

img_98211

– Депутати обласної ради пройшли тест на совість. Ми вимагали гідного відшкодування громад – і ми досягли свого. Закон вступає в дію 2018 року. А до того часу ми будемо шукати механізмів разом з підприємствами галузі, щоб громади вже сьогодні отримували відсоток ренти від використання надр. Зокрема, розглядаємо поширений механізм соціальних угод, – зазначив Олександр Біленький.

Багато запитань до голови обласної ради було з приводу роботи Асоціації органів місцевого самоврядування області, яку створили у грудні. Багато голів місцевих рад виявили бажання вступити до організації громад.

Перейти до вмісту