Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Німецьким Бундестагом ухвалено рішення про отримання грошової допомоги радянськими військовополоненими у розмірі 2500 євро

Німецьким Бундестагом ухвалено рішення про отримання грошової допомоги радянськими військовополоненими у розмірі 2500 євро

7e10c3fb5cb25c98358b4c45333d0621

Німецьким Бундестагом 21 травня 2015 року ухвалено рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають право отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди. Про це повідомили в Полтавській обласній адміністрації.

Військовослужбовці радянських збройних сил, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2 500 євро.

На грошову допомогу не існує законної вимоги, вона не може бути виплачена третім особам чи спадкоємцям. Заяву про виплату може подати тільки потерпіла особа або уповноважена нею особа.

На Інтернет-сторінці Федерального відомства централізованих служб і невирішених майнових питань розміщено формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами та подальша інформація: (http:www.badv.bund.de/DE/OffeneVermoegensfragen/AnerkennungsleistungSowjetischeKriegsgefangene/inhalt.html).

Заяви у письмовому вигляді направляються на адресу зазначеного відомства: BADV,  DGZ   Ring  12,  D-13086 Berlin. Закордонні представництва Німеччини по всьому світу приймають згадані заяви і перепроваджують їх далі.

Термін подання заяв закінчується 30 вересня 2017 року. При цьому йдеться про преклюзивний термін.

Довідково:

ПРЕКЛЮЗИВНИЙ ТЕРМІН  – призначений для виконання дії термін, після закінчення якого виконання дії позбавлене законного значення (правового результату).

Перейти до вмісту