Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині достроково завершили фінансування виплати пенсій і допомоги за лютий

На Полтавщині достроково завершили фінансування виплати пенсій і допомоги за лютий

385043444

Учора органи Пенсійного фонду області достроково завершили фінансування виплати пенсій і допомоги поточного місяця через поштові відділення. На пенсійні виплати, що доставляються «Укрпоштою», спрямовано 312,2 млн грн. Наразі в регіоні близько 192 тисяч літніх людей, майже 42% від загальної кількості, одержують пенсії таким чином.

В області постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо переваг отримання пенсій через банківські установи, де на даний час обслуговуються 263,3 тис. громадян пенсійного віку, що становить 58%. Найвищий показник залучення пенсіонерів до одержання коштів через банківські рахунки у м. Горішні Плавні (76%). Завдяки сучасному способу обслуговування, який не потребує додаткових фінансових витрат, економія коштів Фонду за минулий рік склала 57 млн грн.

Фінансування пенсій через установи банків триває за графіком. Останні кошти на пенсійні витрати будуть спрямовані до банків 24 лютого.

Як свідчить аналіз, сьогодні пенсійним забезпеченням охоплено майже третину всього населення Полтавщини – 455,3 тис. непрацездатних громадян, 22,4 тис. з яких – пенсіонери силових структур. Оперативно забезпечується виплата пенсій 9,1 тис. вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Потреба на виплату пенсій в лютому склала 834 млн грн.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Перейти до вмісту